Red Bull Stalen Ros, dat eerder was uitgesteld vanwege de waterkwaliteit na hevige regenval, heeft een nieuwe datum.

Op zaterdag 30 september vormt de Prinsessegracht in Den Haag het decor voor de langverwachte en knotsgekke fietsrace op het water.

Presentator Jan Versteegh kijkt uit naar het evenement: “Bij Red Bull Stalen Ros komen waaghalzen uit het hele land naar de baan om te laten zien wat ze in huis hebben. Je hebt de fanatiekelingen die gaan voor de beste tijd, maar ook de meest creatieve ontwerpen worden beloond. Het is geweldig om daar zo dicht bovenop te mogen staan. Het belooft een waar spektakel te worden."

Zaterdag zullen naar verwachting 7.500 enthousiaste bezoekers samenkomen om onder de presentatie van Jan Versteegh en Giel de Winter het spektakel te aanschouwen. Een dertigtal duo's, onder wie zes bekende content creator duo’s uit heel Nederland, leggen een 80-meter lange baan vol typische Hollandse obstakels over het water af op een volledig gepimpt stalen ros. Er is een prijs voor wie het snelst de baan af gaat, maar ook het meest creatieve duo wordt beloond, en ook het beste allround team - een combinatie van snelheid en creativiteit - gaat met een trofee aan de haal.

Het lot van de deelnemers - droog of nat - ligt deels in de handen van een sterrenjury. Onder anderen presentatrice Iris Enthoven en YouTuber Sophie Milzink staan in de startblokken om met kritische maar rechtvaardige blik hun expertise in te zetten voor de beoordeling van de deelnemers. “We zijn klaar voor veel creativiteit, chaos en fantastische uitvoeringen”, zegt Sophie Milzink vol verwachting.

Red Bull Stalen Ros belooft met de deelnemende duo’s, de sterrenjury en duizenden bezoekers, een event te worden dat niemand wil missen. Mocht je er niet live bij kunnen zijn, dan is Red Bull Stalen Ros op zondag 8 oktober om 20.00 uur te zien op SBS6. Vanaf 25 oktober staat de samenvatting op Red Bull TV.


Door: Peter van der Aar
Bron: persbericht Red Bull Stalen Ros

StalenRosRace