Vanaf zondagmiddag 9 oktober wordt het voor de liefhebber van diverse stijlen jazzmuziek én aanverwante stijlen weer genieten.

Die dag opent Jazz Sociëteit Wassenaar (JSW) namelijk de deuren van Jazztheater Het Deijlerhuis voor acht opeenvolgende concerten van oktober a.s. t/m mei volgend jaar.

Op zondagmiddag 9 oktober opent de Saskia Laroo Band om 16:00 uur het JSW-concertseizoen. Saskia Laroo geldt al langere tijd als Nederlands meest bekende en internationaal succesvolste jazztrompettiste. Haar muziek kan het beste omschreven worden als een combinatie van jazz, funk, pop, electronic dance en wereldmuziek. De Saskia Laroo Band zet gegarandeerd áltijd een publiek van jong tot ‘wat ouder’ aan tot swingen en dansen op haar muziek. Een band waar de muzikale energie écht vanaf spat!

Zondagmiddag 19 november speelt het Herman Nijkamp/Jacco van Santen Quartet. Trompettist Herman en saxofonist Jacco, een muzikale eenheid en dát hoor je! Herman blijkt overigens óók scat-vocalist en crooner met een warm jazzy stemgeluid. Samen met pianist Pieter van Santen en contrabassist Vincent Kuiper weten deze vier heren zónder drums een intieme jazzsfeer te creëren zoals die in een jazzclub uit eind jaren 50. Een mix van bebop en cool jazz dus. Dit kwartet muzikanten wil de jazzliefhebber meenemen naar de diepere lagen van de jazzmuziek.

Zondagmiddag 17 december dompelt jazz zangeres Marjorie Barnes & Band in jazztheater Het Deijlerhuis haar publiek onder in kerstmuziek. Met begeleiding van pianist Rob van Bavel, bassist Cas Jiscot en drummer Tim Hennekes zingt Marjorie overbekende én soms minder bekende kerstsongs. Die dan echter wél door Marjorie en haar musici gestoken zijn in een swingend jazzy jasje! Marjorie Barnes kan zoals bekend bogen op een zeer lange en rijke ervaring als vocaliste in de jazzmuziek. Deze jazzicoon hebben wij als JSW daarom gráág op ons podium: een vrouw met jazz in elke vezel van haar lichaam en met een dijk van een stem!

Al de bovengenoemde concerten vinden op een zondagmiddag van 16:00 tot 18:00 plaats in ons intieme jazztheater Het Deijlerhuis aan de Hofcampweg in Wassenaar. Waar de bezoeker zich in een gemakkelijke stoel even kan laven aan verrassend goede muziek, prima koffie en thee, allerhande (non) alcoholische dranken, worst- en kaasplankje en bourgondische bitterballen.
En info over de concerten vanaf januari 2024? Ga daarvoor én voor online reserveringen naar de website www.jazzsocieteitwassenaar.nl

Door: Peter van der Aar.
Tekst: Hans Groeneveld.