Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
In de eerste helft van het jaar hebben bijna 250 bewonersgroepen een donatieaanvraag bij Fonds 1818 ingediend, voor in totaal € 250.000. Fonds 1818 is jarig en trakteert in de hele regio. Bewoners met goede ideeën kunnen een jaar lang bij het fonds terecht voor advies, begeleiding en financiële ondersteuning.

Inspiratiecafé's
Het Fonds laat weten dat iedereen die iets nuttigs, bijzonders of leuks voor z’n directe leefomgeving wil doen, van harte welkom is bij de Verrijk je Buurt inspiratiecafés. De eerste helft van dit jaar organiseerde het fonds 21 cafés in twaalf gemeenten. Hier kwamen ongeveer zeshonderd bewoners op af. De meeste mensen willen graag aan de slag met groen, speeltuinen en het opknappen van de straat. 

Projectleider Marjet van Os: “Tijdens onze Verrijk je Buurt inspiratiecafés spreken we heel veel mensen die, geheel belangeloos, iets goeds willen doen voor hun buurt. Dat is echt hartverwarmend. Hun ideeën zijn vaak heel verrassend en inspirerend. Wij helpen die mensen graag op weg door het geven van advies, begeleiding, geld en inspiratie.”

Financiële ondersteuning
Ideeën die passen bij Verrijk je Buurt komen, na beoordeling door het fonds, ook in aanmerking voor een donatie tot maximaal € 3.000,-. Fonds 1818 organiseert in alle gemeenten in de hele regio. Verrijk je Buurt-inspiratiecafés.

Op verrijkjebuurt.fonds1818.nl staat alle informatie en een online toolbox om meteen aan de slag te gaan.