Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Gaat u binnenkort op vakantie? Vergeet dan niet bij thuiskomst uw drinkwaterleidingen door te spoelen. Drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder Dunea adviseert dit bij elk tappunt in huis één minuut te doen om weer lekker vers en koel drinkwater te krijgen.

U kunt er op elk moment van de dag op vertrouwen: lekker en betrouwbaar drinkwater, zo uit de kraan. Maar als u van huis bent, staat het water een tijdje stil. Dit kan de kwaliteit negatief beïnvloeden. Er is geen gevaar voor de gezondheid, maar de kwaliteit, smaak en geur van het water kan anders zijn dan u gewend bent.

Doorspoeltips
• Noteer de actie in uw telefoon om het niet te vergeten.
• Begin met de kraan die het dichtste bij de watermeter zit.
• Open van elk tappunt de koud- en warmwaterkraan.
• Laat het water een minuut lang rustig stromen en voorkom dat het water vernevelt.
• Ook door toiletten door te spoelen en douches te laten doorlopen, ververst u het water in de leiding. Maakt u daar gelijk schoon, dan hoeft doorspoelen geen verspilling te zijn.
• Vergeet ook de buitenkraan en tuinslang niet. Brandslanghaspels kunt u overslaan.

Lekker en betrouwbaar drinkwater
Het drinkwater dat Dunea levert, voldoet aan de kwaliteitseisen die zijn vastgelegd in de Waterleidingwet en in het Waterleidingbesluit. Dat wordt dagelijks gecontroleerd. Als u in huis uw kranen doorspoelt na een week afwezigheid, bent u verzekerd van heerlijk zuiver kraanwater, 24 uur per dag, 7 dagen per week.