Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Daan (5), Bas (3), Abas (11) en Aydin (4) en hun familie gaan als VIPS de brandweer en de politie helpen bij de demonstaties tijdens de 112-dag Haaglanden. Brandjes blussen, boeven vangen en nog veel meer. Make-A-Wish Nederland organiseert samen met deze geweldige hulpdiensten allerlei spannende en stoere activiteiten voor deze kinderen, want dat is de allerliefste wens van de kinderen.

De 112-dag vindt op 23 augustus plaats in het Zuiderpark in Den Haag. De vrijwilligers van Make-A-Wish Haaglanden zijn op 23 augustus te vinden in de kinderarena bij de brandweeroefenbaan. Bij hen kunt u nieuwe wenskinderen aanmelden en zij geven graag meer informatie over de organisatie Make-A-Wish.

Over 112-dag Haaglanden
Na het enorme succes in 2015, met ruim 50.000 bezoekers, verzorgt Brandweer Haaglanden op donderdag 23 augustus tussen 10.00 en 16.30 uur weer de 112-dag Haaglanden. Onder andere de brandweer, ambulance en politie pakken groots uit en geven je een kijkje in hun wereld. Naast voorlichting en preventietips zijn er veel activiteiten te doen.
Bekijk ook de video van Driss, die samen met de politie boeven mocht vangen: https://youtu.be/hQoPMIwce9o.

Make-A-Wish vervult de liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. De hulpdiensten in de regio Haaglanden werken vaak samen met Make-A-Wish om de liefste wens van een ziek kind te vervullen. Zo maken ze samen herinneringen die een leven lang mee gaan. "Als een kind kan geloven dat zijn wens uitkomt, dan kan hij ook geloven dat hij beter wordt".

Ieder kind heeft een allerliefste wens. Een wens die het verschil maakt. Weer kind kunnen zijn en geen patiënt. Het moment waarop zorgen worden vergeten en geluk en positiviteit voorop staan. Make-A-Wish Nederland vervult sinds 1989 de liefste wensen van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dat doet Make-A-Wish Nederland niet voor niets. In al die jaren is gebleken dat voor het wenskind en zijn familie een wensvervulling onvergetelijk is. Het laat het kind weer gewoon kind zijn in plaats van patiënt en maakt het hele gezin sterker voor hun toekomst.

De afgelopen jaren heeft Make-A-Wish Nederland al vele duizenden wensen vervuld en de eigen kracht van deze kinderen en jongeren aangewakkerd. Niet de ziekte, maar het kind en/of de jongere zelf staat centraal en dat maakt de wens tot een unieke beleving. Make-A-Wish Nederland kan dit allemaal realiseren dankzij de inzet van ruim vierhonderd vrijwilligers. Giften en fondsenwervende acties (geld, maar ook in natura) van bedrijven, scholen en (sport)verenigingen zijn samen met de steun van donateurs en partners noodzakelijk om samen het verschil te maken. Make-A-Wish Nederland ontvangt geen overheidsbijdrage.