Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Candid camera-achtige toestanden in de trams van HTM. Dinsdag 6 november werden galante reizigers die opstonden of plaatsmaakten voor medereizigers met rolstoel of rollator verrast met een fysieke pluim voor hun hulp en medewerking.
Bewustwording
Het uitdelen van de pluimen is een initiatief van Voorall. Daarmee gaf deze belangenorganisatie voor mensen met een beperking het startschot van de ov-campagne ‘Wij reizen met het ov!’. Met het initiatief wil de Haagse stichting mensen in het openbaar vervoer bewust maken van het belang om plaats te maken voor reizigers met een beperking in de tram, trein of bus. De campagne sluit aan bij de internationale Week van Respect, die plaatsvindt van 5 tot en met 11 november.

Toename
Sinds de inzet van trams met lage instap in Den Haag, is het aantal reizigers met hulpmiddel zoals rolstoel en rollator flink toegenomen. Lang niet iedereen staat echter op voor passagiers met een lichamelijke beperking.

Vanzelfsprekend
Wim Carabain, directeur-bestuurder van Voorall: "Opstaan of opzij gaan voor iemand met een beperking in tram of bus zou vanzelfsprekend moeten zijn. Veel passagiers doen dat spontaan, maar helaas nog niet iedereen. Met deze campagne ‘Wij reizen mee met het ov!’ hopen we te bereiken dat nog meer mensen spontaan ruimte geven aan mensen met een beperking".

Ballonnenactie
In het kader van de campagne deelt een team van mensen met een beperking de rest van de maand ballonnen uit in de binnenstad van Den Haag. 

voorall pluim campagne
Voorall-projectleider Kim Hameete reikt pluimen uit © Smith Communicatie