Deze week opende in Stompwijk een nieuwe zorgboerderij met kleinschalige dagbesteding. De Waardetuin is een initiatief van Corine en Elbert Lindhout.

Zorgboerin Corine Lindhout was deze week te gast in het programma Midvliet Actueel.

Zowel Corina als haar man Elbert hebben een achtergrond in verpleegkunde. Elbert heeft daarnaast agrarische interesse en zo zijn zij gezamelijk De Waardetuin gestart. De Waardetuin biedt dagbesteding voor (jonge) mensen met dementie, volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel en volwassenen met psychische klachten. Maar ook ouderen zijn welkom of mensen die door allerlei redenen wat verder van de arbeidsmarkt staan en toeleiding tot werk zoeken.

Zorgboerderij als dagbesteding
Het aantal zorgboerderijen stijgt nog steeds. Als verklaring hiervoor geeft Lindhout aan dat het een hele mooie vorm van dagbesteding is. Deelnemers zijn vooral buiten in een rustgevende omgeving en het is kleinschalig, waardoor je als zorgverlener betrokken kunt zijn bij de deelnemers. De focus van De Waardetuin ligt vooral op het produceren van groenten en fruit. Daarnaast is er een kantine waar koffie en lunchmomenten plaatsvinden en daartussen werkt iedereen in de tuin. Hier is men bezig met zaaien, oogsten en verwerken van groente en fruit, maar er worden ook creatieve producten van hout gemaakt.

Neem een kijkje
De zorgboerderij is te vinden aan de Ondermeerweg 10 in Stompwijk, op het erf van biologische kaasboerderij De Vierhuizen. Het is altijd mogelijk om een kijkje te nemen, maar maak hiervoor wel even een afspraak want Corina en Elbert zijn niet dagelijks op de boerderij aanwezig.

Helaas kon wethouder Floor Kist op het laatste moment niet bij de opening van De Waardetuin aanwezig zijn, maar de openingsdag op woensdag werd alsnog een feestelijke dag waar bezoekers konden worden rondgeleid. Verder waren er toespraken van boer Freek van de kaasboerderij en de Stichting zorgboeren Zuid Holland.

De opening is binnenkort terug te zien bij Midvliet TV

Foto: Corina en Elbert Lindhout