Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Twee werknemers van HMC Antoniushove uit Leidschendam publiceren deze week een kinderboek over kanker, met de titel 'Ik ben Jack'. Woensdag 6 februari wordt het boek gepresenteerd door oncologisch chirurg Onno Guicherit. Presentatrice Bridget Maasland zal het boekje in ontvangst nemen.

Oncologisch verpleegskundige Daniëlle van Caspel schreef het verhaal en administratief medewerkster Angelique van Staveren maakte er de tekeningen bij. Het boek gaat over een jongetje, Jack, bij wie kanker ontdekt wordt en gaandeweg te maken krijgt met allerlei facetten van de ziekte. Van Caspel zag in haar praktijk de emotionele verwarring waar jonge kankerpatiëntjes mee te kampen hebben: volwassenen zijn van slag, maar vertellen vaak niet waarom; zo'n ziekenhuis is steriel en een vreemde omgeving.

De verpleegkundige wil patiënten via het boekje met korte, luchtige verhaaltjes in kindertaal informeren over waar ze allemaal mee te maken krijgen, zodat ze wat er om hen heen gebeurt beter kunnen plaatsen.

Vanaf 6 februari valt het boekje te bestellen bij uitgeverij Graviant. Naast de gewone versie van 'Ik ben Jack', die naar tachtig oncologische ziekenhuizen in Nederland zal worden gestuurd, zijn er ook nog vijfduizend dunne uitdeelexemplaren gedrukt, die gratis verstrekt kunnen worden op de poli's of de afdelingen.