Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Bij een heerlijk kopje koffie overhandigde Lionsclub Voorburg Prinses Marianne onlangs een gloednieuw koffiezetapparaat aan Wijkgebouw De Boot in de wijk Damsigt in Voorburg. “Toen Wijkvereniging Damsigt ons vroeg om te helpen in de vorm van een stevig koffie-zetapparaat voor wijkgebouw De Boot aarzelden onze clubleden geen moment. Want zeg nou zelf, wat is een buurthuis zonder koffie?” vertelt Lionsclubpresident Marianne Knijnenburg.

“Nu eens niet een cheque voor De Boot, een van de goede doelen die we dit jaar in het bijzonder ondersteunen, maar een heus koffiezetapparaat. De wijkvereniging heeft de afgelopen twee jaar met ruim 90 vrijwilligers hard gewerkt aan de renovatie van het wijkgebouw. In de Goede Doelen Krant van 24 oktober 2018 vertel-de Stijn Strous, voorzitter van de Wijkvereniging, uitgebreid over de indrukwekkende re-novatie van De Boot. Met hulp en steun van buurtbewoners, maar ook van sponsoren en fondsen, is de renovatie in twee jaar gerealiseerd. Toen de verbouwing klaar was miste nog een professioneel koffie apparaat. Onze club is blij dat we dankzij de opbrengst van de Goede Doelen Krant en de Prinses Marianne Bridgedrive de goede doelen, waaronder Wijkvereniging Damsigt, kunnen helpen en het apparaat er nu ook echt staat.”

Koffie in De Boot
Stijn Strous: “Samen een kopje koffie drinken staat voor gezelligheid en aandacht voor elkaar. En dat past helemaal bij onze wijkvereniging. Zo is er ook elke woensdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur de Koffieochtend voor de senioren uit de wijk (Groot) Dam-sigt. Tijdens de Koffieochtend wordt natuurlijk koffie en thee gedronken, met wat lekkers erbij, maar het is meer dan dat. Je leert er andere wijkbewoners kennen, er ontstaan onderlinge contacten en het is een gezellige plek waar je altijd heel welkom bent." 

"Er worden regelmatig lezingen gehouden en een paar keer per jaar worden activiteiten georganiseerd, zoals een gezamenlijk uitje of een lunch. De kosten zijn 1 euro per keer, inclusief koffie, thee en koekjes. Kom gerust langs bij de Koffieochtend om de sfeer te proeven en nadere informatie te krijgen! Contactpersonen voor de Koffieochtenden zijn Cecile Engels, Karin Joustra Georgine Bulterman, tel. 06-155 720 28 / 070-386 32 30.Ook tijdens de bridgeavonden vloeit de koffie rijkelijk. In wijkgebouw De Boot speelt bridgeclub ‘De Boot-Inn’. De club bestaat inmiddels al 22 jaar! Elke week, de ene week op dinsdagavond en de andere week op donderdagavond, spelen we met 15 tafels 20 potjes bridge. Iedereen speelt met een vaste partner. Wie wil komen bridgen, maar geen vaste bridgepartner heeft, kan gewoon komen, er zijn altijd bridgers die mee willen spelen. De spellen worden gespeeld in de A-lijn en de B-lijn. De sfeer is heel ontspannen en gezellig en natuurlijk wordt ook voor de inwendige mens gezorgd. Interesse? Bel of mail naar Ria de Graaf, tel.  070 – 386 2757 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..”