Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Met nog anderhalve week te gaan voor de provinciale statenverkiezingen zet de VVD scherp in op de zorgen over de verkeerssituatie rond de Mall of the Netherlands. VVD-kandidaat voor de Provinciale Staten Erwin Hoogland uit Leidschenveen wil zich ferm inzetten om ervoor te zorgen dat de aanpassingen aan de N14 'veel eerder' van start gaan dan pas in 2023.

The Mall of The Netherlands is in 2020 klaar. Naar verwachting onstaat er dan een chaotische verkeerssituatie, omdat het verkeer bij naar het grootste winkelcentrum van Nederland kan komen, maar niet of nauwelijks meer weg kan. Naar verwachting zal er pas in 2023 worden begonnen aan verkeersaanpassingen, die dan in 2026 klaar zouden moeten zijn. Dat voorspelt zes jaar ellende.

De provinciale VVD in Zuid-Holland en de lokale VVD in Leidschendam-Voorburg zeggen de handen ineen te zullen slaan om ervoor te zorgen dat er veel eerder begonnen wordt aan een oplossing.

Provinciale staten
Erwin Hoogland staat bij de Provinciale Statenverkiezingen op plek 3 van de lijst bij de liberalen, direct na de twee zittende VVD-gedeputeerden Floor Vermeulen en Jeannette Baljeu. Naast een betere bereikbaarheid voor Leidschendam-Voorburg wil Erwin zich inzetten voor een weloverwogen energietransitie, verbetering van doorstroom bij de op- en afritten van de snelwegen, meer aanlegplaatsen langs de Vliet, doordachte woningbouw, en met beleid van het gas af.

Hoogland heeft daarbij niet alleen oog voor de economische en veiligheidsaspecten, maar ook voor de gevolgen voor de burgers en het milieu. Zij mogen niet het kind van de rekening worden. De komende periode is hij volop aanwezig in Leidschendam-Voorburg om in gesprek te gaan over wat de VVD in de provincie voor deze gemeente kan betekenen.

Visie
Erwin Hoogland:
Ik spreek veel met hardwerkende mannen en vrouwen uit de bouw, het onderwijs of de middenstand over hun omgeving, het klimaat of de veiligheid op straat. Schouder aan schouder wil ik met hen bouwen aan een leefbare en toekomstbestendige provincie. Ik wil de grenzen opzoeken van het mogelijke en volop ruimte geven aan nieuwe ontwikkelingen. Ik kan dit niet alleen. Ik wil graag gebruik maken positieve, creatieve en vernieuwende ideeën die er volop zijn onder de mensen. Daar heb ik oog en oor voor, dat vind ik belangrijk.
Warme aanbeveling
VVD-fractievoorzitter Louise Kortman is positief gestemd over de aandacht die Hoogland heeft voor Leidschendam-Voorburg.
Ik heb Erwin leren kennen als een man die met zijn kennis en ervaring veel voor de VVD, de provincie en natuurlijk de gemeente kan betekenen. Erwin is betrokken, neemt graag verantwoordelijkheid, en is een doener vol energie. Samen met Erwin gaan we een interessante periode in, waarbij een overwinning voor de VVD tijdens de Provinciale Verkiezingen ook eindelijk echt voelbare verschillen kan maken voor onze gemeente. Daar heeft iedere inwoner van Leidschendam-Voorburg baat bij.

Militaire achtergrond
Erwin Hoogland is militair officier met een 35-jarige staat van dienst. Hij is meermaals uitgezonden en gaf jaren leiding aan het Defensie Crisis Actieteam, onder andere tijdens de MH-17-ramp. Momenteel vervult hij de functie van Strategisch Militair Adviseur bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Naast verschillende VVD-bestuursfuncties was hij eerder VVD-vicefractievoorzitter in de Provinciale Staten van Overijssel. Hij werd toen regionaal bekend om zijn heldere en liberale visie in grote dossiers zoals vliegveld Twente en de Jeugdzorg.

Erwin Hoogland en Louise Kortman
PS-kandidaat Erwin Hoogland uit Leidschenveen en Louise Kortman bij de toekomstige bottleneck