Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Het CDA Delfland en CDA Leidschendam-Voorburg hebben in aanloop naar de waterschapsverkiezingen een wedstrijd voor de Groenste tuin van Leidschendam-Voorburg uitgeschreven. In totaal hebben tien deelnemers hun tuin ingestuurd. De eerste prijs is gegaan naar de tuin van Ine en Noud aan het Soomerlustplein in Voorburg.
De jury vond hun tuin het mooist omdat er veel planten, bloemen en bomen staan en maar liefst drie vijvers zijn. Maarten Jansen, CDA-kandidaat voor het Hoogheemraadschap Delfland reikte de prijs vrijdag uit in de winnende tuin.

Maarten Jansen zegt hierover:
Door klimaatverandering en nieuwbouw is er behoefte aan extra ruimte voor water. Het Hoogheemraadschap Delfland zorgt er ook in de toekomst voor dat iedereen droge voeten houdt. Maar ook inwoners zelf kunnen wat doen, bijvoorbeeld door minder tegels in de tuin of een regenton. Het waterschap Delfland wil meer groen in de wijken stimuleren. Doordat tuinen makkelijker water vast kunnen houden zorgt het ook voor minder overlast bij hevige buien en voor koelte in warme zomers. Daar hebben ook de buren plezier van. Bovendien zorgt een mooie en groene tuin ook voor veel insecten en vogels, wat goed is voor de natuur in de buurt.
Vanwege het succes wil het CDA Delfland elk jaar de prijs voor groenste tuin gaan uitreiken. 

Winnaar mooiste tuin LV CDA
Ine en Noud met Maarten Jansen