Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Het CDA wil meer parkeerplekken in het Damcentrum in Leidschendam. Volgens de lokale fractie van Leidschendam-Voorburg is een extra openbare garage daarom noodzakelijk. Dit zal de partij inbrengen tijdens het raadsdebat van dinsdag 12 maart.

CDA-raadslid Fred Duijn: “Toen ik in 2008 hier kwam wonen, was het Damcentrum vooral één grote bouwput. Ik ben blij te zien hoe bruisend een deel van het gebied nu is, zeker op mooie dagen. Er is heel wat bereikt. Tegelijkertijd moet er nog veel gebeuren en zijn ook niet alle keuzes goed uitgevallen. Bereikbaarheid is niet het enige issue, maar wel het belangrijkste: zonder betere doorstroming en meer parkeerplekken slibt het centrum dicht.”

Weekenddrukte
Het huidige College heeft nieuwe parkeermetingen gedaan. Hiermee wordt nu wel rekening gehouden met de drukke zaterdagavond. Het gebied rond de sluis trekt dan extra bezoekers aan. Dat is gunstig voor de horeca, maar niet voor parkerende bewoners. Raadsleden van het CDA hebben de afgelopen weken opnieuw belanghebbenden gesproken. Duidelijk is dat op de drukste momenten snel iets moet gebeuren.

Investeren noodzakelijk
Het CDA steunt uitbreiding van het aantal plekken op straat en de uitbreiding van de blauwe zone met ontheffingen voor buurtbewoners. De maatregelen zijn volgens raadslid Duijn echter niet voldoende.  “We willen niet met de hakken over de sloot, maar echt kansen bieden voor de toekomst.” Een parkeergarage zou de inwoners van het Damcentrum zekerheid bieden. Een flinke investering, maar volgens het CDA krijgen lokale bewoners en ondernemers daar ook veel voor terug.

Duijn: “Ook in een tijd van bezuinigingen moeten we vooruit kijken. Er liggen twee opties; Leytse Hof en Rijnlandstraat-Noord. Die laatste heeft onze voorkeur: met 42 plekken zit je goed, het is betaalbaarder, en de locatie is dichter bij het centrum.”