Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De huisartsenpost keert terug naar de locatie Antoniushove in Leidschendam. En dat is goed nieuws, vindt het CDA in Leidschendam-Voorburg. "Het leek er even op dat bewoners voor spoedzorg in de avonden en het weekend naar het Westeinde moesten gaan. Maar gelukkig hebben de huisartsen van HADOKS een heldere keuze gemaakt en openen ze een huisartsenpost in de voormalige SEH van Antoniushove", aldus Stijn Strous, raadslid voor het CDA.

Het CDA heeft in 2016 actie gevoerd om de sluiting van de spoedeisende hulp en de huisartsenpost te voorkomen. Nu keert de huisartsenpost terug. Aanleiding is de sluiting in het weekend van de locatie Bronovo van HMC. "Het lijkt erop dat de sluiting van Bronovo locatie toch nog iets goeds heeft gebracht", aldus Strous. "Al zie je tegelijkertijd hoe de zorgwereld in verandering is en welke impact besluiten van ziekenhuizen kunnen hebben op de zorg in de gemeente."

De vestiging van een huisartsenpost voor de langere termijn en gezondheidscentrum op de locatie KJ 44 in Leidschendam is wat betreft Strous niet van de baan. We roepen de wethouder op om hier verder mee aan de slag te gaan.