Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
In de derde lesperiode van de Brede School zijn leerlingen in Bovenveen in Voorburg gestart met de nieuwe cursus ‘Ontwerp je eigen game’. Iedere maandagmiddag bouwen de kinderen in Bibliotheek aan de Vliet in Voorburg aan hun eigen game. 
Bovenbouwleerlingen van basisscholen De Cascade (voorheen De Dijsselbloem) en De Driemaster volgen sinds half februari programmeerlessen in de bibliotheek.

Deze activiteiten horen bij het naschoolse activiteitenprogramma van Brede School Bovenveen in Voorburg.

Bloxels
Tijdens de Brede School programmeercursus leren de kinderen hoe ze met Bloxels Builder een eigen spel kunnen ontwerpen. Ze kruipen in de huid van een gamer en ontdekken waaraan een goede game moet voldoen. De leerlingen bouwen levels, ontwerpen achtergronden en maken hun eigen avatar. Buurtcoach Marko Leeman (Brede School Bovenveen): “De kids gaan iedere week met veel plezier naar de bibliotheek. Het is bijzonder om te zien hoe snel ze de kneepjes van het programmeren oppikken en hun eigen game kunnen ontwerpen. De samenwerking en kennisuitwisseling verloopt soepel en op een fijne manier.”

21ste eeuwse vaardigheden
De cursus ‘Ontwerp je eigen game’ is gericht op het vergroten van de 21ste eeuwse vaardigheden van kinderen uit groep 7 en 8. Hierbij gaat het om competenties zoals creatief denken, ict-basisvaardigheden, design thinking en mediawijsheid. Leren programmeren via een methode als Bloxels past hier perfect bij. Buurtcoach Leeman: “Games spelen een heel grote rol in het dagelijks leven van kinderen. Een eigen game bouwen spreekt ze dan ook ontzettend aan. Door deze programmeerlessen in samenwerking met de bibliotheek aan te bieden, werken we in de Brede School ook aan 21ste eeuwse vaardigheden.”