Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Buitenspeeldag 2019 gaat de boeken in als ‘Buienspeeldag’. De regen kwam woensdag 12 juni met bakken uit de hemel zetten. Dat mocht de pret in de Prinsenhof in Leidschendam gelukkig niet drukken! Nienke van Dijk en SpongeBob -bekend van Nickelodeon- verzorgden op enthousiaste wijze de kletsnatte opening van de Buitenspeeldag op de Krajicek Playground.

In samenwerking met Woej, IBCE, Wijkactiviteiten Prinsenhof en Ouders van de Moestuin verzorgde Sport en Welzijn (SenW) woensdag 12 juni de vierde editie van Buitenspeeldag in de Prinsenhof. Miriam Blom (SenW): “De weergoden waren ons niet gunstig gezind. We hebben in allerijl tenten opgezet die als afdak fungeerden. Ondanks de vele regenbuien zijn er toch nog ruim 50 kinderen komen spelen.” 

Nickelodeon
Tijdens Buitenspeeldag 2019 konden kinderen op diverse locaties in Leidschendam-Voorburg meedoen met leuke activiteiten. In de Prinsenhof stonden onder meer knutselen, tekenen, schminken, blikgooien en moestuinactiviteiten op het programma. Ook konden de kinderen op de foto met SpongeBob en Nienke van Dijk, presentatrice bij televisienetwerk Nickelodeon. De tv-zender ging net als voorgaande jaren de hele middag op zwart. Doel van Buitenspeeldag is lekker buiten spelen onder kinderen stimuleren.

Buitenspeelpakket
In de Prinsenhof moestuin konden kinderen plantensoorten raden. Dat viel nog niet mee. Daarnaast was er een enorm SpongeBob springkussen, waarop de kinderen naar hartenlust konden springen. Voor alle buitenspelers was er een mooi buitenspeelpakket in een tasje van de Plus. Vlietkinderen doneerde buitenkrijt, de Rabobank een springtouw en er waren flesjes water van Woej. Merijn Buitenhek, stagiaire bij SenW, had speciaal voor Buitenspeeldag een speurtocht door het park gemaakt. Die ging ondanks het kletsnatte weer gewoon door.

Sven Grootscholten (buurtcoach Prinsenhof): “In de Prinsenhof spelen we in goed én in slecht weer buiten. De kinderen vonden de speurtocht superleuk. Deze missie door het park gaan we zeker nog een keer overdoen!“