Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De Voorburgse Rugby-Club (VRC) trad afgelopen zaterdag met vijf turven teams (6-7 jaar) ten strijde op het inmiddels bekende Bietsjtoernooi. Dit toernooi wordt georganiseerd door de Haagsche Rugby Club (HRC) tijdens de North Sea Beach Rugby dagen. Een van de teams wist zelfs de tweede prijs in de wacht te slepen.

Beach rugby wordt, zoals de naam al zegt, gespeeld op het strand, met teams van vijf spelers. Ondanks een wat kil en nat begin van de dag stonden de jongens en meisjes te springen om lekker op blote of kousenvoeten door het vochtige strandzand te rennen. In een sterk bezet toernooi met maar liefst 32 turven teams vanuit heel Nederland, wisten drie VRC-teams heel knap al hun poulewedstrijden te winnen en zo als poulewinnaars door te stomen naar de achtste finales.

Gedurende de dag was de zon steeds vaker te zien en samen met de oplopende temperatuur steeg ook de stemming. Tijdens de pauze rond lunchtijd werd er in het Beach Stadium een recordpoging gedaan om met zoveel mogelijk mensen tegelijk de Haka (de ceremoniële Maori-dans) te doen. Hieraan deed VRC natuurlijk vol overtuiging mee.

In de daaropvolgende achtste- en kwartfinales waren alle teams bijzonder aan elkaar gewaagd. Onder enthousiaste aanmoediging van heel veel meegereisde ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en natuurlijk rugby kameraden wisten de VRC Grey Pumas uiteindelijk de superspannende halve finale tegen team Piranha van HRC te winnen en door te dringen tot de grote finale.

Deze werd in het Beach Stadium gespeeld tegen team Sidderaal, ook van HRC. Helaas wisten de Sidderalen meer tries te scoren dan de Pumas, maar de turven van VRC hadden zich geen mooiere seizoensafluiter kunnen wensen en de gewonnen beker voor de 2de plaats zal zeker een mooie plek krijgen in het clubhuis.

Grey Pums in het BeachStadium

Grey Pumas uitreiking

VRC Grey Pumas