Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Na weken voorbereiding vertrok de Voorburgse Rugby-Club met 28 kinderen en hun begeleiders naar Senlis om voor de vierde keer deel te nemen aan een groot rugbytoernooi, het Tournoy Maurice Epinay. In totaal vertrokken 3 teams in alle vroegte om ervaring in het buitenland op te doen en de Voorburgse eer tijdens dit Franse avontuur te verdedigen. The Red Army, zoals zij zich noemden, was vastbesloten om als enige deelnemende buitenlandse vereniging hun visitekaartje af te geven.

Zaterdagmiddag troffen de kinderen (in de leeftijd van 8-12 jaar) elkaar eerst in een bos nabij Senlis voor een spannend klimavontuur, om zo de onderlinge hechtheid van de teams te vergroten, hun kameraadschap te testen en de teamspirit te verhogen. De jonge rugbyers werden op grote hoogte uitgedaagd en het parcours kende diverse moeilijkheidsgraden. Hierdoor waren er voor alle klimmers (al dan niet met hulp van teamgenoten) uitdagingen die steeds overwonnen moesten worden.

De speciale ‘trainingsdag’ werd afgesloten met een gezellige barbecue in Saint-Nicolas-d’Acy, waar een deel van de The Red Army verbleef. Het was geweldig om te zien hoe de oudere Mini's (tot 12 jaar) zich gedurende de dag ontfermden over de jongere Benjamins (8-10 jaar) en zo één rugbyfamilie vormden.

Zondagochtend vroeg begon het toernooi en waren alle leden van The Red Army paraat om de strijd tegen de lokale Franse clubs aan te gaan. De Benjamins maakten kennis met nieuwe spelregels doordat per land andere regels per leeftijdsgroep gelden, maar ze wisten desondanks enkele wedstrijden te winnen.

Ook de Mini’s lieten zich van hun beste kant zien, maar zij hadden het moeilijk door het grote niveauverschil. Ze gaven niet op, bleven doorzetten en konden zo toch enkele wedstrijden op hun naam zetten en andere met gelijk spel eindigen. De organisatie beloonde hen voor het tonen van deze ware rugbyspirit met de sportiviteitsprijs. Met recht een knappe prestatie en de missie van de groep om hun visitekaartje af te geven is meer dan volbracht.

file2 11

file 18

file 25