Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De bibliotheek in Leidschendam-Voorburg kiest voor een nieuwe koers waarin samenwerken met partners en inspelen op de behoefte van inwoners centraal staan. Dat willen ze gaan doen vanuit een hoofdvestiging aan het Koningin Julianaplein in Voorburg en een vestiging in het Damcentrum in Leidschendam.

Wethouder Astrid van Eekelen: “Elkaar ontmoeten, digitale informatie opzoeken en boeken lenen. De bibliotheek is al lang niet meer de plek waar je alleen komt om boeken te halen en terug te brengen. We willen in Leidschendam-Voorburg een bieb die klaar is voor de toekomst, met een centrale plek in de gemeente. Met elkaar kijken we wat daarvoor nodig is.”

De bibliotheek ziet daarbij een duidelijke missie voor zichzelf: hoe dragen we het beste bij aan de ontwikkeling van de inwoners van de gemeente? Directeur Harm Smit verwoordt het als volgt: ”Werken aan een toekomstbestendige bibliotheek vereist veel dialoog, afstemming en durf om keuzes te maken samen met gemeente en partners. Dat vraagt tijd en inzet om tot het beste resultaat te komen. Soms verloopt het traag en moeizaam. Het andere moment zit de vaart er vol in. Dat leidt naar mijn overtuiging tot een bibliotheekvoorziening die bijdraagt aan de verbeeldingskracht van de inwoners en die een waardevolle bijdrage levert aan een vitale samenleving.”

De komende periode zal er hard gewerkt worden aan de transformatie van de bibliotheek. Dienstverlening aan volwassen lezers, stimuleren van lezen door leerlingen op school alsmede samenwerking met partners zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Het college zet in op een aansprekende bibliotheek. Daarbij krijgen nieuwe ideeën en concepten de ruimte. Denk aan een bredere samenwerking met scholen, wijkverenigingen en maatschappelijke organisaties.

Astrid van Eekelen: “De huidige bibliotheek is een belangrijke partner en heeft heel veel goede faciliteiten. We zijn er trots op hoe zij hun primaire bibliotheekfunctie vervullen maar tegelijkertijd verandert de samenleving door toename van digitale ontwikkelingen. Daarom zijn we dit proces met elkaar aangegaan en werken we met veel energie samen aan een sterke bibliotheekfunctie waar iedere inwoner van kan genieten. Daar doen we het tenslotte voor.