Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Lokale partij GBLV/Gemeentebelangen is niet te spreken over de tijd die het college van B&W neemt om vragen te beantwoorden over het snippergroen in Stompwijk. Het college van Leidschendam-Voorburg trekt daartoe een maand extra de tijd uit. De vragen zouden eigenlijk binnen drie werkdagen beantwoord moeten worden. Het college gaat volgens GBLV "bewust in de vertraging". De partij vindt dat de gemeente daarentegen veel te voortvarend te werk gaat met het dreigen van de Stompwijkse burger. 

De vragen van Maurice Hartsinck, raadslid GBLV/Gemeentebelangen betreffen onder andere het snippergroen van bewoners aan de waterkant van de Dr. Van Noortstraat in Stompwijk. De gemeente is van oordeel dat bewoners ‘extra’ grond hebben gekregen toen het Hoogheemraadschap van Rijnland tientallen jaren geleden de beschoeiing heeft verbeterd. Bewoners werden enkele weken geleden plotseling onaangenaam verrast met de boodschap: betalen of ontruimen.

Hartsinck noemt de houding van het college van B&W tegenover de zorgen en frustratie van Stompwijkers bijzonder laks. “Diverse inwoners hebben al bericht kregen dat zij de beschoeiing moeten ontruimen omdat zij de grond niet wilden kopen. Het college is traag met het opheldering geven aan de gemeenteraad, maar is snel met het dreigen met ontruiming,” aldus Hartsinck.

Ondertussen blijft voor veel inwoners nog onduidelijk wat het lot is van hun kades. Hartsinck: “Het college moet wat GBLV betreft fatsoenlijk met de inwoners in gesprek om tot een oplossing te komen. Het is echter pijnlijk duidelijk geworden: dit college opereert vanuit een ivoren toren in de richting van de Stompwijkers.”