Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
D66 ziet weinig heil in de plannen van cultuurwethouder Astrid van Eekelen (VVD) de theaters in Leidschendam en Voorburg vanuit één organisatie te laten samenwerken. De partij is van mening dat concurrentie tussen de theaters Ludens en Veur goed is voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg, omdat het zou leiden tot een beter cultureel aanbod. Daarom pleit D66 ervoor om meer geld vrij te maken voor de twee theaters.  

D66 raadslid Charlotte Bos: ‘Het onderzoek en de financiële onderbouwing voor samenwerking is mager en lijkt vooral gericht te zijn op één uitkomst: de samenwerking tussen de twee theaters vanuit één organisatie. Als de theaters er halverwege de geplande verkenning niet uitkomen, is er bijvoorbeeld geen scenario om op terug te kunnen vallen, met alle nare consequenties van dien.’

Structureel meer geld nodig
Zowel Ludens als Veur stellen structureel meer geld nodig te hebben om aan de ambities te voldoen: het creëren van een culturele hotspot, het scheppen van een gevarieerd cultureel aanbod met ruimte voor talent; het opzetten van evenementen waaraan cultuurmaatschappelijke partners kunnen deelnemen; en het benutten van commerciële kansen.

Het zou gaan om zo’n 33.000 euro meer dan nu in het voorgestelde scenario. D66 zegt daarom ook 'een echt onderzoek' te willen, 'een reële verkenning naar de samenwerking'. Tevens zegt ze 'een reële begroting' in het voorstel terug te willen zien.

Stompwijk ontbreekt in cultuurvisie
Bos: ’In Leidschendam-Voorburg gaat vergeleken met omringende gemeentes 25% minder geld naar sport, cultuur en recreatie. D66 neemt kunst en cultuur in onze gemeente serieus en heeft hier dan ook een miljoen euro voor vrijgemaakt in onze tegenbegroting in juli. Ons voorstel is zonder meer haalbaar.’ De discussie over de toekomst van de theaters in Leidschendam-Voorburg zou ook ideeën moeten genereren voor de nieuw vast te stellen cultuurvisie, aldus D66.

Bos: ‘Het valt me op dat Stompwijk in het raadsvoorstel ontbreekt. De D66-fractie adviseert de wethouder om in het voorstel de beide theaters te vragen ook de samenwerking met partners in Stompwijk te verkennen. Zo verbindt kunst en cultuur alle bewoners van Leidschendam-Voorburg.’
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

 Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren

  Vacatures