Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De gemeente Leidschendam-Voorburg staat tijdens de Vlietdagen op zaterdag 21 september met een informatiekraam voor Bereikbaar Damcentrum en Leidschendam-Zuid op de Damlaan en in de Damlounge. Belangstellenden zijn deze dag van harte welkom om met medewerkers van de gemeente in gesprek te gaan over de uitbreiding van de blauwe zone, deelauto’s en een verwijssysteem.

Wanneer en waar
Zaterdag 21 september van 10 – 17 uur, in de Damlounge, Damlaan 40a te Leidschendam

Uitbreiding blauwe zone
De gemeente werkt aan het verlagen van de parkeerdruk door onder meer het invoeren van een blauwe zone en een parkeerverwijssysteem. Alle maatregelen moeten samen uiteindelijk zowel het onnodig zoekverkeer als de parkeerdruk terugbrengen op drukke momenten. Zo is onlangs een blauwe zone ingevoerd in de parkeergarage op het Damplein. De komende periode wordt er samen met bewoners, ondernemers en andere betrokkenen gekeken welke verdere uitbreiding van de blauwe zone het beste kan helpen aan het verlichten van de parkeerdruk. Tijdens de Vlietdagen kunnen belangstellenden zich hiervoor aanmelden.

Gebruik van deelauto’s
De gemeente wil het gebruik van deelauto’s stimuleren. Wethouder Juliette Bouw: “Het gebruik maken van een deelauto kan veel voordelen bieden. Veel gezinnen hebben een tweede auto die vaker stilstaat dan in gebruik is. Dat neemt onnodige parkeerruimte in beslag. Het delen van een auto met één of meer buurtbewoners kan dan een goed alternatief zijn.” Bezoekers van de Vlietdagen kunnen bij de kraam van de gemeente meer informatie inwinnen over deelauto’s.

Parkeerverwijssysteem
Ook gaat de gemeente parkeerverwijsborden plaatsen waarop automobilisten eenvoudig kunnen zien waar nog vrije parkeerplaatsen zijn in het Damcentrum. Dit voorkomt lang zoeken naar een beschikbare parkeerplek. Tijdens de Vlietdagen geeft de gemeente een impressie hoe dit er in de praktijk uit komt te zien.
 Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl

 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren                  

  Vacatures