Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De gemeente Leidschendam-Voorburg moet zich harder inzetten om betaalbare woningen voor starters en ouderen in Leidschendam-Voorburg te realiseren. Dat stelt VVD-raadslid Arnold Brans. Een motie van zijn hand roept hiertoe op. ‘Er wordt veel gebouwd in onze gemeente en nog meer plannen liggen klaar, maar we zien vooral sociale huurwoningen of grote dure huizen verrijzen. Waar zijn de betaalbare woningen voor starters of senioren?’ vraagt Brans zich af.

Met zijn motie wil hij aandacht vragen voor een beter evenwicht in de woningbouw in onze gemeente.  Op Prinsjesdag heeft de regering een nationaal woningfonds van 1 miljard euro gepresenteerd, speciaal om gemeenten te steunen bij de bouw van betaalbare woningen. Brans: ‘Ik vraag het college om er werk van te maken om een deel van dit geld ook naar Leidschendam-Voorburg te halen. Dit geld kan een mooi steuntje zijn om meer woningen van de grond te krijgen.’  

Scheefwonen
Nieuwbouw is volgens de VVD echter niet de enige oplossing. Volgens de lokale liberalen moet er veel meer aandacht komen voor de aanpak van scheefwonen. Scheefwoners zijn mensen met een te hoog inkomen die in een sociale huurwoning wonen.

In het coalitieakkoord is afgesproken om naast de bouw van sociale woningen ook fors in te zetten op de aanpak van scheefwonen. Als mensen met een te hoog inkomen door kunnen stromen naar een eigen huur- of koopwoning komt er immers automatisch een sociale huurwoning vrij.

Brans: ‘Dat is een veel makkelijkere en vooral goedkopere manier om sociale huurwoningen beschikbaar te krijgen dan om alleen maar nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. Er liggen nu grote plannen voor de bouw van 750 sociale huurwoningen, maar het afgesproken plan van aanpak tegen scheefwonen heb ik nog niet gezien.’ De VVD heeft ook hierover samen met het CDA een motie ingediend.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

 Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren

  Vacatures