Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
radio


televisie


download


facebook icontwitter iconrss icon
De gemeente van de Oude of Martinikerk te Voorburg is na een fusie verdubbeld in aantal en sindsdien groeiende. Bij zo’n vernieuwing past een nieuw interieur.

Een enthousiaste werkgroep uit de gemeente heeft samen met Kerkarchitect Pim van Dijk uit Zutphen een ontwerp gemaakt voor een nieuwe inrichting. Beeldend kunstenaar en gemeentelid Frans Kokshoorn heeft in samenwerking met glaskunstenaar Ming Hou Chen en in nauw overleg met onze emeritus predikant Adrie Sterrenburg liturgisch meubilair ontworpen en gerealiseerd. Ook de techniek is op hedendaags niveau gebracht: geluid van topklasse, hoge resolutie camera’s en een nieuwe regietafel voor de Kerkomroep.

Op 2 november is er een receptie voor relaties rond de kerk. Tijdens deze receptie vertellen betrokkenen het verhaal van het ontwerp, de symboliek, de financiering en de realisatie van de nieuwe inrichting. Het is een passende nieuwe uitrusting voor het vroeg dertiende-eeuwse Voorburgse kerkgebouw, met hoge artistieke en culturele waarde.

oude kerk voorburg1
Nieuwe stoelen in de Oude Kerk

oude kerk voorburg2
Nieuwe stoelen in de Oude Kerk

oude kerk voorburg3
Het nieuwe liturgisch meubilair
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

 Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren

  Vacatures