Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De gemeente van de Oude of Martinikerk te Voorburg is na een fusie verdubbeld in aantal en sindsdien groeiende. Bij zo’n vernieuwing past een nieuw interieur.

Een enthousiaste werkgroep uit de gemeente heeft samen met Kerkarchitect Pim van Dijk uit Zutphen een ontwerp gemaakt voor een nieuwe inrichting. Beeldend kunstenaar en gemeentelid Frans Kokshoorn heeft in samenwerking met glaskunstenaar Ming Hou Chen en in nauw overleg met onze emeritus predikant Adrie Sterrenburg liturgisch meubilair ontworpen en gerealiseerd. Ook de techniek is op hedendaags niveau gebracht: geluid van topklasse, hoge resolutie camera’s en een nieuwe regietafel voor de Kerkomroep.

Op 2 november is er een receptie voor relaties rond de kerk. Tijdens deze receptie vertellen betrokkenen het verhaal van het ontwerp, de symboliek, de financiering en de realisatie van de nieuwe inrichting. Het is een passende nieuwe uitrusting voor het vroeg dertiende-eeuwse Voorburgse kerkgebouw, met hoge artistieke en culturele waarde.

oude kerk voorburg1
Nieuwe stoelen in de Oude Kerk

oude kerk voorburg2
Nieuwe stoelen in de Oude Kerk

oude kerk voorburg3
Het nieuwe liturgisch meubilair