Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Woensdag 6 november tekenden de eerste enthousiaste partners het Lokaal Sportakkoord Leidschendam-Voorburg 2019-2021. GGD Haaglanden, HMC Antoniushove, Sport en Welzijn, Woej, zeven sportverenigingen, de gemeente Leidschendam-Voorburg: allemaal onderschrijven ze de ambities uit het sportakkoord en willen ze er een actieve bijdrage aan leveren.

Drie verenigingen gaan binnenkort ondertekenen. Wethouder Nadine Stemerdink (Sport): “De sport- en beweegpartners hebben al heel wat inwoners in beweging gekregen. We zijn dus al heel goed bezig. Dit is dan ook de plus op wat we al doen: nog meer focus, nog meer samenwerken. En natuurlijk zijn nog meer partners welkom om mee te doen”

Het Lokaal Sportakkoord LV 2019-2021 zet de komende jaren extra in op zes thema’s: vitale sportaanbieders, duurzame sportinfrastructuur, inclusief sporten en bewegen, focus op ouderen, focus op jongeren en gezonde keten.

Veel verschillende organisaties willen meedoen
Sportverenigingen willen graag een actieve bijdrage leveren. Maar ook organisaties die wellicht wat minder voor de hand liggen, zoals de HMC Antoniushove, doen mee. Wethouder Stemerdink: “Ook zij hebben contact met de mensen die we graag in beweging willen krijgen. We merken dat deze partners daarin ook een rol voor zichzelf zien. Ik ben daar heel blij mee”

Van Nationaal naar Lokaal Sportakkoord
Vorig jaar tekende minister Bruno Bruins (VWS) het eerste Nationaal Sportakkoord. Met de uitnodiging ook sportakkoorden te sluiten op regionaal en lokaal niveau. Partijen mochten gebruik maken van een sportformateur vanuit de overheid. Op die uitnodiging is Leidschendam-Voorburg graag ingegaan. Sportformateur René van den Burg: "Leidschendam-Voorburg heeft al een visie op sport en bewegen, er is hier al heel veel op sportgebied en aan bewegingsactiviteiten. Mijn taak was vooral om extra energie te zetten op nieuwe partijen die de bestaande activiteiten nog beter kunnen maken én te kijken naar nieuwe activiteiten. Daar is samen hard aan gewerkt, en Leidschendam-Voorburg mag trots zijn op het resultaat.”

Met elkaar aan de slag
De ondertekening van het Lokaal Sportakkoord is nog maar het begin. Wethouder Stemerdink: ”Met de betrokken partners gaan we per thema een praktisch vervolg geven aan de gemaakte afspraken. Wie gaat wat doen en wanneer? Daar gaan we elkaar scherp op houden. Samen gaan we ervoor dat iedereen in Leidschendam-Voorburg met plezier kan sporten & bewegen!”

Lokaal Sportakkoord LV 2019 2021 getekend2
Het Lokaal Sportakkoord LV 2019 - 2021 is getekend
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures