Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Van 1 tot en met 8 november is het de Week van het Respect. Respect is iets van iedere dag, maar tijdens de Week van Respect staat het vol in de schijnwerpers: respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft.

Ook Leidschendam-Voorburg maakt daar werk van. Het College onderschrijft het belang van deze week, en levert een actieve bijdrage. Zo gaf wethouder Bouw donderdag 7 november een gastles op het Schakenbosch College, en deed wethouder Rouwendal dat bij de Zonnewijzer in Leidschendam. Wethouder Van Eekelen heeft een gastles gegeven bij de Driemaster in Voorburg. Gemeentesecretaris Alexander van Mazijk geeft later in de maand een gastles op de Vijverhofschool in Voorburg.

In gesprek met jongeren
Wethouder Bouw (Onderwijs): “Respect voor elkaar, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Maar wat is dat? Welk gedrag vinden we wel of niet kunnen? Juist door het gesprek aan te gaan met jongeren, voorkom je dat respect een loos begrip blijft. Zo gaf een leerling aan dat respect aandacht en liefde voor elkaar is. Dat vind ik mooi, dat jongeren zelf tot het inzicht komen hoe belangrijk respect voor een ander is.”

Respect Education Foundation
De Week van het Respect is een jaarlijks terugkerend initiatief van de Respect Education Foundation. Dit fonds krijgt steun van verschillende gemeenten, scholen, nationale sportbonden en koepelorganisaties. De gemeente onderschrijft de doelen van het fonds en de Week van het Respect van harte.