Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Van 1 tot en met 8 november is het de Week van het Respect. Respect is iets van iedere dag, maar tijdens de Week van Respect staat het vol in de schijnwerpers: respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft.

Ook Leidschendam-Voorburg maakt daar werk van. Het College onderschrijft het belang van deze week, en levert een actieve bijdrage. Zo gaf wethouder Bouw donderdag 7 november een gastles op het Schakenbosch College, en deed wethouder Rouwendal dat bij de Zonnewijzer in Leidschendam. Wethouder Van Eekelen heeft een gastles gegeven bij de Driemaster in Voorburg. Gemeentesecretaris Alexander van Mazijk geeft later in de maand een gastles op de Vijverhofschool in Voorburg.

In gesprek met jongeren
Wethouder Bouw (Onderwijs): “Respect voor elkaar, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Maar wat is dat? Welk gedrag vinden we wel of niet kunnen? Juist door het gesprek aan te gaan met jongeren, voorkom je dat respect een loos begrip blijft. Zo gaf een leerling aan dat respect aandacht en liefde voor elkaar is. Dat vind ik mooi, dat jongeren zelf tot het inzicht komen hoe belangrijk respect voor een ander is.”

Respect Education Foundation
De Week van het Respect is een jaarlijks terugkerend initiatief van de Respect Education Foundation. Dit fonds krijgt steun van verschillende gemeenten, scholen, nationale sportbonden en koepelorganisaties. De gemeente onderschrijft de doelen van het fonds en de Week van het Respect van harte.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures