Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Vorige week geen Boerenprotest maar een feestelijke avond op het Raadhuis. Donderdag 28 november kwamen lokale melkveehouders, agrarische dienstverleners, wethouder van Eekelen en Rouwendal met ambtelijke ondersteuning samen om onder leiding van de werkgroep Boeren tussen Steden de productie van de gelijknamige documentaire over boeren in de Leidschendamse polder af te sluiten.

Negen documentaires
Vanaf september 2018 is door een klein vrijwillig team met hart voor de boeren gewerkt aan negen bijzondere documentaires waarin de aandacht uitging naar het ondernemerschap in het weidegebied van Leidschendam en Stompwijk. Negen agrarische bedrijven en families, uit Wilsveen, van de Stompwijkseweg en van de Onder- en Bovenmeerweg hebben letterlijk en figuurlijk hun staldeuren opengezet. De productie vormede een spannende periode, want hoe ga je negen filmpjes maken die allemaal over melkveehouders en koeien gaan?

Even wennen
‘Dit is gelukt, mede dankzij de maandenlange inzet van het bekende camera duo Jacques van Herten en Desi Goudman en drone beelden van Michel Groen’, laten Petra en Leo Oliehoek weten. Beiden ook actief in de werkgroep. Voor de camera staan was voor de deelnemers eerst even wennen maar over de activiteiten op hun erf en het land raakten de multifunctionele agrarische ondernemers niet uitgepraat. De hedendaagse landschapsbeheerders op het platteland zijn namelijk echte verhalenvertellers die dicht bij de natuur staan, telkens uitgedaagd worden en veel verantwoordelijkheid dragen.

Verdwijnen landschap
Het uniek gesitueerde weidegebied verburgerlijkt en boerderijen met cultuur historische waarden verdwijnen steeds meer uit beeld’, laat initiatiefneemster Vicky van der Krogt weten. ‘Nu hebben we de oorsprong van het gebied anno 2019 vastgelegd om mee te nemen naar de toekomst’. ‘Dat het Boeren tussen Steden traject ook gesprekken op gang heeft gebracht over de toekomstvisie voor het gebied is een waardevolle bijkomstigheid in het jaar van het Boerenprotest’.

In 2020 worden de afleveringen uitgezonden. Voor informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Boerendocus Stompwijk 1
De werkgroep met de wethouders: Leo en Petra Oliehoek, Jack Luiten, Jacques en Desi en Vicky
van der Krogt. (foto: Michel Groen)

Boerendocus Stompwijk 2
Jacques Herten, Jack Luiten (foto: Michel Groen)Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures