Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Het CDA, GroenLinks, de PvdA en GBLV willen dat wethouder Rouwendal van Leidschendam-Voorburg elke mogelijkheid benut om de ouderensoos te behouden. De ouderensoos sneuvelde onlangs aan de nieuw ingevoerde subsidietafel.

Maandag hield Woej-directeur Willy Tiekstra in de Commissie Samenleving een klemmend pleidooi wat het verlies van de Ouderensoos zou betekenen voor hoogbejaarden, soms met beginnende dementie. Vanuit de gemeenteraad leidde dit tot een dringend verzoek bij de wethouder om ergens financiële ruimte te vinden zodat de ouderensoos behouden kan blijven. Rouwendal ziet die ruimte vooralsnog niet.

Standpunt wethouder
Volgens Rouwendal zou dat immers leiden tot het korten van andere doelen, terwijl bij hen reeds de verwachting is gewekt van toekenning van het budget. Ook zou er volgens de wethouder financiën een perverse prikkel van uitgaan om meteen bij de eerste pijnlijke beslissing de portemonnee te trekken. "Dan weet ik wel hoe het gaat: dan zeggen volgend jaar al die organisaties aan andere subsidietafels, die zich nu wel netjes aan het budget hebben gehouden: wij hebben ook meer nodig."

Rouwendal wil eerst kijken naar alternatieven voor de Ouderensoos. Volgens de wethouder is er een groot aanbod van buurtrestaurants bij wijkverenigingen en sportverenigingen waar de ouderen in kwestie gebruik van kunnen maken. Hij heeft Woej gevraagd de deelnemende ouderen naar de alternatieven te begeleiden. Volgens directeur Willy Tiekstra voldoen deze alternatieven echter niet. Met name Frank Rozenberg van GBLV verweet de wethouder zich willens en wetens blind te houden voor deze realiteit.

Kritiek op proces
Vanuit de raad is er ook kritiek op de wijze waarop de subsidietafels zijn uitgevoerd. GBLV en GroenLinks hadden liever eerst een 'droge' oefening gezien, en zien nu hun gelijk bevestigd. Jeroen van Rossem van GroenLinks wees er bovendien op dat de wijze waarop de subsidietafels zijn begeleidt niet conform de afspraken is geweest. De twee partijen zien de sneuvelende Ouderensoos als het meest in het oog springende slachtoffer van een matige invoering van het subsidietafelstelsel. 
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures