Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De besluitvorming over de opzet en uitvoering van het bibliotheekwerk in Leidschendam-Voorburg is uitgesteld. Maandagavond zou de gemeenteraad in de Commissie Samenleving vergaderen over een voorstel van wethouder Van Eekelen tot hervorming van de bibliotheek.

Dat stuitte met name bij Leidschendamse gebruikers van de bibliotheeklocatie op het Fluitpolderplein echter op zoveel weerstand, dat de gemeenteraad nu wil dat Van Eekelen de inspraak van de burger bij die hervorming goed op poten zet.

Voorstel ingetrokken
Van Eekelen had het voorstel dat zij namens het College van B&W naar de gemeenteraad had gezonden, toen al ingetrokken. Volgens dat voorstel zou de Bibliotheek nog slechts één hoofdvestiging zou hebben (Voorburg), met daarnaast een nevenvestiging en ondersteunende locaties in de wijken, zoals in een wijkcentrum, school, winkel, culturele hotspot of inlooppunt. Die ondersteunende locaties zouden dan moeten functioneren als prettige plekken om de tijd door te brengen, een ‘tweede of derde huiskamer’. Op die ondersteunende locaties zouden maatschappelijke en culturele activiteiten leidend moeten zijn, in plaats van de traditionele uitleenfunctie.

Afgelopen donderdag bleek tijdens een inspraakavond, dat burgers zich niet meegenomen voelden in het besluitvormingsproces. Ook bleken velen juist zeer te hechten aan de traditionele functie van de bibliotheek. De gemeenteraad heeft Van Eekelen daarom verzocht om haar voorstel te herzien. De eerder gestelde kaders zijn daarbij voor de gemeenteraad niet langer heilig, zo gaven de partijen op verzoek van Van Eekelen te kennen.

Onderzoek Berenschot
Diverse raadscommissieleden relativeerden het onderzoek van Bureau Berenschot uit 2016, waarop de hervormingsplannen zijn gebaseerd. Volgens dat onderzoek zou de bibliotheek om aantrekkelijk te blijven voor burgers, zich moeten richten op diversifiëring van haar functies, en dicht in de wijken aanwezig moeten zijn door verbinding aan te gaan met culturele partners.

De gemeenteraad wil ook een plan van aanpak zien van de wethouder, om de burger daadwerkelijk bij de ontwikkelideeën te betrekken.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures