Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Het college van Leidschendam-Voorburg heeft, samen met ontwikkelaar REB, de ambitie om met de nieuwbouw van Appelgaarde 2-4 in Voorburg de directe omgeving op te knappen. Dit geldt ook voor de omgeving van de Voorburgse zijde van station Mariahoeve.

Op dit moment is dit een weinig dynamische plek, terwijl er genoeg mogelijkheden zijn om hier een aantrekkelijk gebied van te maken. Als de gemeenteraad begin 2020 akkoord gaat met de ontwikkelvisie, start de uitwerking van concrete plannen.

Ontwikkelvisie
De afgelopen periode heeft de ontwikkelaar met omwonenden, ondernemers, gemeente en andere betrokken partijen gesproken over hun wensen voor het gebied. Dit vormt de basis voor de opgestelde ontwikkelvisie Appelgaarde. Deze ontwikkelvisie is nog geen uitgewerkt plan maar het geeft weer wat de ambitie is voor de toekomstige herontwikkeling van het gebied rond Appelgaarde 2-4 en de stationsomgeving. Als de gemeenteraad akkoord gaat met deze visie worden met betrokken partijen in het gebied afspraken gemaakt en de plannen verder uitgewerkt.

Wethouder Rouwendal (Ruimtelijke Ontwikkeling): “Deze herontwikkeling biedt mooie kansen voor onze gemeente. We hebben immers een enorme behoefte aan nieuwe en betaalbare woningen. Het mooie van deze ontwikkeling is dat ook de aangrenzende woonbuurt mooier wordt.”

Kansen
Met een integrale herontwikkeling van het gebied kunnen er meerdere ambities worden gerealiseerd. De hoogspanningskabel gaat onder de grond.
Er komen nieuwe woningen waaronder ook sociale woningbouw dichtbij OV en uitvalswegen en op geringe afstand van het nieuwe Westfield Mall of the Netherlands. Hiernaast is er in de plannen ruimte voor kantoren en overige dienstverlening. Het stationsgebied wordt aantrekkelijker gemaakt. Parkeren waaronder Park en Ride (P+R) gaat ondergronds of uit het zicht. De woonbuurt De Gaarden wordt meer afgescheiden door water en groen. Dit zorgt ervoor dat de woonomgeving veel aantrekkelijker wordt. Tot slot is er ruimte in de plannen om de Velostrada, een snelfietsstraat van Leiden via Leidschendam-Voorburg naar Den Haag en viceversa, te verbeteren.Foto: Appelgaarde 2-4 en het stationsgebied aan de Voorburgzijde van station Mariahoeve
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures