Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
radio


televisie


download


facebook icontwitter iconrss icon
Het Erfgoedpodium heeft woensdag 12 februari in de Oude Kerk in Voorburg uit handen van cultuurwethouder Astrid van Eekelen de Vliet Awards Cultuurprijs ontvangen. Het Erfgoedpodium bestaat inmiddels vijf jaar en is ontstaan als onderdeel van de cultuurvisie Leidschendam-Voorburg.

De negentien deelnemende partijen aan het Erfgoedpodium werden tijdens een feestelijke en vooral muzikale avond, gepresenteerd in een kort filmpje.
De verschillende partijen van het Erfgoedpodium zijn:

Huygens' Hofwijck
Museum Swaensteyn
Molen de Vlieger
Houtzaagmolen De Salamander
Erfgoed Leidschendam
Stichting Open Monumentendag
Historische Vereniging Voorburg
Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg
Stichting "Mooi Voorburg"
Archief LV/Historische Vereniging Erfgoed Leidschendam
Houtzaagmolen De Salamander
Archeologische Werkgroep Leidschendam- Voorburg
Bibliotheek aan de Vliet
Watersportseizoen
Gemeente Leidschendam-Voorburg
Begraafplaats Wilsveen
Stichting Vrienden van het Carillon
Oude Kerk Voorburg
Middin Buitengoed Dorrepaal en Boerderij Essensteijn
Stompwijkse Paardendagen
Watersportseizoen
Stichting Vrienden van het Carillon
Mooi Voorburg
Dorpskerk Leidschendam

Vliet Awards is een samenwerking tussen de gemeente Leidschendam-Voorburg, het Vrijwilligerspunt, Sport en Welzijn en diverse cultuurpartners. Het is de derde keer dat deze prijs, die nu 'Vliet Awards Cultuurprijs' wordt genoemd, is uitgereikt. De avond werd omlijst door optredens van een keur aan artiesten.

In 2018 is de Cultuurprijs nieuw leven ingeblazen door Frank Rozenberg, toenmalig lijsttrekker en voormalig wethouder van cultuur in Leidschendam-Voorburg. De eerste uitreiking was op 28 februari 2018 met de volgende categorieën: de Publieksprijs, de Aanmoedigingsprijs en de Juryprijs
Vorig jaar was de organisatie in handen van het festival A Walk in the Park. Frank Rozenberg was ook aanwezig tijdens de Vliet Awards Cultuurprijs.  “We hebben een rijke cultuur in onze gemeente”, aldus de fractievoorzitter van GBLV. “En die cultuur verdient onze aandacht. Iedereen is ook weer blij dat het weer in het leven is geroepen. Speciale dank gaat daarbij uit naar Stefan Evenblij die zich destijds daarvoor heeft ingezet.” Rozenberg vervolgt: “Dat de prijs nu anders heet, is nu eenmaal zo. Alles verandert. Het belangrijkste is dat de cultuur goed op de kaart wordt gezet.”

Wethouders Nadine Stemerdink, Jan Willem Rouwendal en Astrid van Eekelen waren aanwezig in de Oude Kerk in Voorburg. De uitreiking laat zien dat de gemeente Leidschendam-Voorburg het goed voor heeft met sportieve successen, zij de inzet van vrijwilligers waarderen en cultuur in de spotlights zetten. Cultuurwethouder Astrid van Eekelen: “Ik ben erg tevreden met de Vliet Awards en zeer zeker met de samenwerking tussen het Huygens Festival en Jazz Culinair Voorburg. Morgen hebben we de Vliet Awards voor sporters en vrijwilligers. Ik weet niet of we met deze combinatie uniek zijn in Nederland, maar het is uberhaupt uniek voor alle aanwezigen. We moeten de inzet van allen die creatief zijn en ook de verbinding zoeken koesteren. In onze gemeente is er veel kwaliteit, talent en een groot enthousiasme om de cultuur te beleven en te organiseren”, aldus cultuurwethouder Astrid van Eekelen.

Annet Weijermars, voorzitter van het Huijgens Festival, is naast Jazz Culinair Voorburg, een van de organisatoren van de nieuwe Vliet Awards cultuurprijs. “We zijn zo blij dat de wethouder ons dit gegund heeft. We zoeken de verbinding. Daarom is het nu ook twee dagen. Morgen zijn de Vliet Awards voor vrijwilligers en sporters. En voor onszelf is het een jaar voordat het Huygens Festival begint. Noem het een oprakelmomentje. We zitten zo mooi in de Oude Kerk. Heel erg blij met deze locatie en de samenwerking.”

Erfgoedpodium wint Vliet Award Cultuurprijs.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

 Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren

  Vacatures