Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
VlietawardsrallyteamOp donderdag 13 februari was de feestelijke prijsuitreiking van de Vliet Awards sport- en vrijwilligersprijzen in sporthal Kastelenring in Leidschendam. Het was een avond waarbij sportieve successen werden gedeeld en de inzet van vrijwilligers werd gewaardeerd.

Voor de Vliet Awards werkten de gemeente Leidschendam-Voorburg, Vrijwilligerspunt, SenW en diverse cultuurpartners samen. De drie betrokken wethouders, Van Eekelen (Cultuur), Rouwendal (Welzijn) en Stemerdink (Sport): ”We zijn trots op hoe inwoners zich inzetten, maar ook hoe zij anderen inspireren en verbinden. Zij zijn van grote waarde en betekenis in onze samenleving. Met de Vliet Awards spreken we onze waardering uit.”

Ook sportminister Bruno Bruins (oud-waarnemend burgemeester Leidschendam-Voorburg) was aanwezig bij de Vliet Awards en sprak de prijswinnaars toe. "Het is weer geweldig te zien dat sporters zulke mooie prestaties leveren en vrijwilligers zo veel voor de maatschappij doen."

De Sportprijzen zijn onderverdeeld in drie categorieën:
Sporter van het jaar;
Sporttalent van het jaar;
Sportteam van het jaar.

Winnaar in de categorie 'Sporter van het Jaar' is Koen Bijen
Koen won de prijs vanwege zijn prestaties in de hoofdklasse heren hockey. In Valencia haalde hij Brons met Jong Oranje. De prijs werd opgehaald door zijn broer Tim. Zelf is hij op trainingskamp in Barcelona.


Winnaar in de categorie 'Sporttalent van het Jaar' is voetbalster Deau den Turk.
Deau is geselecteerd voor de KNVB landelijk onder 14 jaar. Hier speelde ze op nummer 4 en was aanvoerder van het team. Ze heeft meegedaan aan 2 interlandperiodes waarin 4 wedstrijden werden gespeeld. Ze maakte haar debuut gemaakt in het Nederlands elftal tegen de VS en staat nu ook op de officiële KNVB website.


Winnaar in de categorie 'sportteam van het jaar' is het Van Velsen Rally Sport team;
Het Van Velsen Rally Sport team heeft in 2019 twee offroad rally’s gereden in het truckklassement. De eerste rally van het team was de Africa Eco Race; de zwaarste rally in Afrika. Na 11 etappes (waarvan de laatste etappe met overmacht gewonnen) is het team uiteindelijk als 4e geëindigd. De tweede rally was de Morocco Desert Challenge. Hier had men onderweg wat tegenslag maar desondanks is het team toch nog 17e geworden.


De vrijwilligersprijzen zijn onderverdeeld in drie categorieën:
Individuele vrijwilliger;
Jonge vrijwilliger tot 25 jaar;
Vrijwilligersorganisatie,

Winnaar in de categorie 'Individuele vrijwilliger' is Jim Sabiran van de Voedselbank Leidschendam – Voorburg.
Jim zet zich dagelijks in met hart en ziel voor de Voedselbank. Als operationeel hoofd verzorgt hij samen met 25 vrijwilligers wekelijks 100 voedselpakken.Winnaar in de categorie 'Jonge vrijwilliger tot 25 jaar is Nikkie Albers.
Uit handen van wethouder Jan-Willem Rouwendal kreeg Nikki Albers de prijs van de jonge vrijwilliger van het jaar tijdens het Vliet Awards. "Heel erg op gehoopt, niet verwacht", was het commentaar van Nikkie. Als assistent-zweminstructrice assisteert Nikki bij zwemlessen voor leerlingen in de leeftijden van 4 t/m 17 jaar. Hoewel ze pas 15 jaar is, geniet ze veel respect van collega-instructeurs, doordat ze met vrijwel alle leerlingen kan samenwerken en veel voor elkaar krijgt.
Winnaar in de categorie 'Vrijwilligersorganisatie' is de Reddingsbrigade Leidschendam-Voorburg;
De Reddingsbrigade Leidschendam (RBL) is een vereniging aangesloten bij Reddingsbrigade Leidschendam en is actief in preventie, opleiding en toezicht houden op en rond het water. In de winter trainen ze in zwembad De Fluit. In de zomermaanden is RBL actief in recreatiegebied Vlietland. Hier waken ze over de veiligheid in, op en rond het water. Daarnaast kom je RBL tegen bij allerlei evenementen in Leidschendam-Voorburg of bij landelijke evenementen en grote waterincidenten.Foto's: Ronald Mooiman

Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

 Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren

  Vacatures