RKAVVDe Leidschendamse voetbalvereniging RKAVV 1 heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de KNVB beker. Het rekende in een bijzondere bekerwedstrijd af met de eigen beloften. RKAVV 2 gaf knap weerstand maar moest uiteindelijk toch buigen voor het vlaggenschip. Op een goed bezocht en sfeervolle Kastelenring voegde RKAVV 1 zich uiteindelijk bij de laatste zestien.
 
Het tweede elftal van RKAVV speelde vorig seizoen nog mee om de landstitel voor reserve-elftallen en dus was het voor de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci vooraf al duidelijk dat er niet te gemakkelijk over de Leidschendamse talenten gedacht mocht worden. Na een spectaculaire opkomst met veel siervuurwerk werd er afgetrapt. Zoals verwacht klapte RKAVV 2 er meteen vol op. De beloften benaderden, sinds deze wedstrijd uit de koker was gekomen, het duel als de wedstrijd van het jaar. Sinds de loting, begin januari, overstroomde de groepsapp van de RKAVV-selectie met ludieke berichten. Met enorm veel inzet probeerden zij het de collega’s van het eerste zo lastig mogelijk te maken. Iets wat aardig lukte in de openingsfase. RKAVV 1 ging matig met de druk naar voren van RKAVV 2 om waardoor laatstgenoemde in het begin veelvuldig op de helft van RKAVV 1 te vinden was.
 
Hoewel RKAVV 1 van tevoren nog zo op het hart was gedrukt dat er volle inzet nodig was om er een eenvoudige avond te gaan maken en dat onderschatting absoluut niet van toepassing mocht zijn, ging er toch ontzettend veel mis in het begin bij RKAVV 1. Met flitsende aanvallen profiteerde RKAVV 2 daarvan en de beloften namen na twintig minuten zelf brutaal de leiding. Een voorzet van Tim Tetteroo werd door Luuk van der Sman in het doel getikt: 0-1. Die treffer leek RKAVV 1 wakker te schudden want vanaf toen nam het vlaggenschip het overwicht over. Al snel leek Jedsel Markes de stand weer gelijk te trekken, na een mooie actie haalde hij uit maar de bal verdween op de paal. Het eerste elftal werd dreigender maar hele grote kansen bleven uit. Ook RKAVV 2 werd in de counter zo nu en dan gevaarlijk maar daar vielen geen grote kansen te noteren. Op slag van rust kwam RKAVV 1 wel op gelijke hoogte. Een geweldige pass van achteruit van Justin van Rijswijk werd door Jedsel Markes gepromoveerd tot een doelpunt: 1-1.
 
Na de thee was al snel hetzelfde spelbeeld te zien als hoe het eerste bedrijf geëindigd was: RKAVV 1 had de bal maar vanwege de strijdlust die RKAVV 2 daartegenover zette kwam het nauwelijks tot kansen. Tevens liet RKAVV 2 leuke dingen zien wanneer het even in balbezit wat. RKAVV 1 moest geduld houden en dat geduld werd met nog ruim twintig minuten op de klok beloond met een tweede treffer. Een schot van Rico de Boer werd losgelaten door doelman Petter van Pruijssen waarna Burak Huyuk de 2-1 binnentikte.  Wanneer RKAVV 2 in de omschakeling dreigend leek te worden ruimde de defensie van RKAVV 1 vaak op tijd op. De grootste kansen in de tweede helft waren dan toch voor RKAVV 1. Zo ging Jeremy van Lochem alleen op Van Pruijssen af, maar laatstgenoemde bracht redding. Ook een aantal gevaarlijke corners troffen geen doel. RKAVV 2 probeerde het in de slotfase nog wel, maar dat resulteerde niet tot kansen. Het tweede elftal kon echter wel na afloop het veld met opgeheven hoofd verlaten. Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat RKAVV de zaken prima voor elkaar heeft met zo’n sterke selectie. RKAVV 1 voegt zich door deze zege bij de laatste zestien ploegen in de KNVB-beker.

RKAVV Vuurwerk