In de Zeeheldenwijk in Leidschendam worden de snelheidsregels regelmatig aan de laars gelapt, zeggen bezorgde buurtbewoners. De gemeente vindt het aantal verkeersovertredingen echter niet hoog genoeg om te investeren in kostbare verkeersdrempels. Dit tot ongenoegen van de buurtbewoners, die daarom zelf maar aan de slag zijn gegaan om hun wijk veiliger te maken. Dit meldt WNL

Zo werd dankzij een inzamelingsactie voldoende geld opgehaald om tweedehands drempels op te kopen, die door de buurtbewoners zelf werden geplaatst. Tot ongenoegen van de gemeente en lokale handhavers, want burgers mogen zich volgens hen niet zomaar met de verkeersveiligheid bemoeien. De drempels worden dan ook verwijderd als de buurtbewoners ze niet weghalen.

Wel heeft de verantwoordelijke wethouder aangegeven de verkeerssituatie opnieuw te analyseren en zegt in te willen zetten op strengere handhaving indien dat nodig wordt geacht.

"Mooi initiatief"
CDA-Kamerlid Joba van den Berg vindt het een begrijpelijk initiatief van de buurtbewoners, zei ze in Goedemorgen Nederland. “Ik kan me goed voorstellen dat burgers zelf aan de slag gaan als de maximum snelheid constant overschreden wordt, zeker als er kinderen in gevaar zijn. Onze lokale fractie heeft dit ook uitgesproken.”