Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit Leidschendam-Voorburg
Veurs LyceumOok de centrale eindexamens gaan als gevolg van het coronavirus niet door. Dit heeft minister Slob dinsdag bekend gemaakt. Over de gevolgen van dit ingrijpende besluit sprak Hans Biard in Midvliet Actueel met Charlotte van Thiel, rector van het Veurs Lyceum in Leidschendam.

Mevrouw Van Thiel gaf aan dat het schoolbestuur rekening had gehouden met dit scenario; er was geen hoop op een scenario met uitstel van de examens. De leerlingen hadden dan onvoldoende tijd gehad om zich voor te bereiden.
Er komen vanuit de leerlingen diverse reacties, vertelde de rector. De schoolexamens gaan nu bepalen of een lewrling geslaagd is of niet.

Sommigen vinden het nu al een feestje (“We zijn klaar – We zijn geslaagd”), anderen geven aan het reguliere examen en de (spanning van de uitslag te missen.
Een deel van de schoolexamens moet nu nog afgenomen worden; dat zal vermoedelijk geheel of gedeeltelijk op afstand gebeuren. Voor kinderen die er nu niet zo goed voorstaan, is er geen centraal eindexamen om de cijferlijst recht te trekken (het eindexamen telt normaal gesproken voor de helft net zoals de schoolexamens). Er komen wellicht herkansingen voor de schoolexamens en mevrouw Van Thiel is ervan overtuigd dat een diploma gehaald in 2020 later niet minder waard is dan een diploma behaald in een ander jaar.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures