Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit Leidschendam-Voorburg
Louise KortmanAlle basisscholen in ons land zijn momenteel gesloten door de coronacrisis. Maar ondertussen moeten de kinderen toch blijven doorleren. Hoe los je dat op? Daarvoor belde Hans Biard in Midvliet Actueel met Louise Kortman, die we natuurlijk kennen als fractievoorzitter van de VVD in Leidschendam-Voorburg. Maar in het dagelijks leven is ze directeur van de Oranje Nassauschool, een basisschool in de Haagse wijk Benoordenhout.

De sluiting van de scholen kwam vorige week toch nog vrij onverwacht. Mevrouw Kortman gaf aan dat het een heel bijzondere situatie is die iedereen raakt. Kinderen, maar ook volwassenen hebben dit nog niet eerder meegemaakt. Leerkrachten werken natuurlijk al langer met digitale middelen, maar moesten nu snel overschakelen naar onderwijs op afstand en dat was best een stap.
Mevrouw Kortman gaf aan dat het  voor kinderen belangrijk is de lessen te kunnen blijven volgen, maar ook het sociale contact is belangrijk en dat missen de kinderen nu.

Het team is direct na de bekendmaking gestart met het maken van plannen. De leerkrachten maken digitaal lessen, maar ook op papier wordt er werk voor thuis aangeleverd. De leerkrachten hebben voor de leerlingen een ‘vragenuurtje’, zodat de kinderen contact hebben met de leerkrachten. Er worden filmpjes gemaakt, onder andere door de gymmeester, waarbij ook de ouders van de kinderen worden betrokken.

Mevrouw Louise Kortman vertelde dat ouders het prettig vinden om even in de vertrouwde school te zijn om huiswerk op te halen of te komen brengen. De situatie vereist veel van de kinderen, maar zeker ook van de ouders.

Mevrouw Louise Kortman vertelde ook kort over haar andere werk in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg.
Het gemeenteraadswerk ligt nu ook zo goed als stil, wat betreft het bij elkaar komen. Mevrouw Kortman vertelde dat het gemeenteraadswerk niet helemaal plat ligt, maar er wordt gezocht naar voornamelijk digitale alternatieven. Er is gelukkig tegenwoordig digitaal erg veel mogelijk.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures