SPDe SP roept alle verhuurders vanwege de coronacrisis op voorlopig geen huurverhoging door te voeren. In een brief aan wooncorporaties als WoonInvest en Vidomes schrijft de partij dat huurders zich serieus zorgen maken over de huurverhoging.

Sommige huurders lopen de kans hun werk te verliezen als gevolg van de coronacrisis en daar bovenop worden geconfronteerd met een forse stijging van hun woonlasten.

"Vandaag viert Nederland geen Koningsdag maar Woningsdag. Maar Woningsdag zou nog veel leuker zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft. Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur. En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken hebben met een terugval in inkomsten," zo schrijft de afdeling Leidschendam-Voorburg in een persbericht.

De SP wijst op stichting Duivenvoorde in Leidschendam, die volgens de partij het goede voorbeeld geeft door de huren met slechts gemiddeld 0,8 procent te verhogen.