brandweerWoensdagavond 29 april is Leidschendam getroffen door een autobrand. De brandweer moest in actie komen, omdat er op het Fluitpolderplein een auto in brand stond. Rond 22:00 uur kwam de melding binnen dat er een geparkeerde auto aan het Fluitpolderplein vlam had gevat.
 
De eerste melding kwam rond 22:00 uur binnen. De vlammen sloegen uit in het motorcompartiment van de auto. De brandweer wist het vuur te blussen voordat de auto compleet kon uitbranden. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

De afgelopen dagen is het onrustig in Leidschendam. Zo stond op zondag aan de Prins Frederiklaan een auto in brand, en op dinsdag nogmaals aan de Prinses Annalaan. Ook woedde aan het Fluitpolderplein op maandag een brand bij een Jeu des Boules vereniging. De politie surveilleert nu extra intensief in de omgeving. Dit meldt Omroep West. Deze auto is uit 2002, en is dus vermoedelijk alleen WA-casco verzekerd.

 
De redactie van de website Regio 15 geeft aan signalen binnen te hebben gekregen dat er onvrede zou zijn vanwege de aanhoudingen en dat de brandstichtingen daaruit te verklaren zouden zijn.