Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Logo Leidschendam VoorburgSportverenigingen, maatschappelijke organisaties en culturele instellingen in Leidschendam-Voorburg krijgen een tegemoetkoming in de huurkosten voor de maanden maart, april en mei 2020. Met deze steun wil de gemeente ervoor zorgen dat zij ook na de coronacrisis nog steeds activiteiten kunnen organiseren voor onze inwoners in de wijkgebouwen of op het gebied van sport, theater en museumbezoek.

Zwaar weer
Gitaarles, een bezoek aan de bibliotheek of een balletje trappen op de vereniging. Langzaamaan mogen we steeds meer. Een opluchting en uitkomst voor velen. Want het is fijn om elkaar weer te ontmoeten, te ontspannen en te sporten en bewegen, ook al is het op 1,5 meter afstand van elkaar. Veel van deze organisaties hebben het financieel lastig. Zij kregen minder inkomsten binnen en konden geen activiteiten organiseren terwijl de vaste lasten, zoals huur, wel betaald moesten worden. De tegemoetkoming geeft hen een beetje lucht en ruimte, bij het opstarten van hun activiteiten na versoepeling van de RIVM maatregelen.

Maatwerk
Voor de tegemoetkoming past de gemeente maatwerk toe. De gemeente heeft hiervoor een afwegingskader opgesteld waarbij wordt gekeken of de financiële problemen te wijten zijn aan de coronacrisis. Verenigingen, instellingen of organisatie krijgen kwijtschelding, een tegemoetkoming of eenmalige subsidie, afhankelijk van of zij van de gemeente een accommodatie huren of een andere partij. De aanvragen die al bij de gemeente zijn ingediend, worden voor 1 juni beoordeeld.

Verenigingen, instellingen en organisaties die nog geen aanvraag hebben ingediend kunnen dat alsnog doen:
- Organisaties die huren van de gemeente kunnen een aanvraag doen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Organisaties die huren van een andere partij kunnen een aanvraag doen via www.lv.nl/subsidie-voor-corona-initiatieven
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures