Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
VRC afsluiting seizoenDe Voorburgse Rugby-Club (VRC) sloot afgelopen zondag het rugbyseizoen feestelijk af.

De dag werd door de hoofdtrainer geopend met een praatje waarin hij inging op het vreemde rugby seizoen. Voorzitter Peter Kolthof  had veel lof voor de leden over hun inzet voor en na de Corona-break. Een seizoen dat door de Corona uitbraak vreemd verliep, want vanaf medio maart tot en met begin mei werd er géén rugby gespeeld. Er waren trainingen noch wedstijden.

Toch weer het veld op
Gelukkig konden in mei – door versoepelingen in de regelgeving – de trainingen weer worden hervat, waardoor de vele jeugdleden weer konden genieten van het mooie rugbyspel. En dat deden ze dan ook volop. In mei en juni werd er wekelijks weer flink getraind. Daardoor konden kinderen nog twee maanden rugbyen tot aan de zomerstop. Vanzelfsprekend met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Zo waren ouders helaas niet welkom langs de lijn, maar moesten ze hun kind ‘afgeven’ bij de poort en vertrekken bij de trainingen.

Feestelijk einde van het seizoen
Een belangrijke traditie in de rugby is om elkaar – vlak voor de zomervakantie – nog één keer tijdens een afscheidsfeest te zien om terug te blikken en alvast vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen (2020/2021). Tevens worden dan de rugbycertificaten uitgereikt.


Afgelopen zondag was dat zover voor de verschillende teams (Guppen, Turven, Benjamins, Mini’s en Cubs). Op het rugbyveld kwamen de teams – gehuld in een smetteloos wit overhemd voorzien van VRC-embleem – nog één keer samen. Er waren mooie woorden, bedankjes voor de trainers, coaches en vrijwilligers, maar ook ijsjes, een geweldig springkussen en voor ieder een certificaat ‘van verdienste’. Een van de onderdelen van de dag was een heuse Haka-workshop. Aan het eind van de dag werd onder toeziend oog van de voorzitter gestreden om de VRC-haka-eer van die dag.

Daarmee sloot de VRC dit vreemde rugbyjaar toch wel erg feestelijk af!

Foto: Willemijn Noordoven

Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures