Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
schuldenLokale fractie GBLV/ gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg heeft raadsvragen gesteld over de evaluatie van de uitvoering van het beleidsplan Schuldhulpverlening 2017-2020.

In de periode 2017-2020 heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg 2,9 miljoen euro uitgegeven aan schuldhulpverlening. Volgens GBLV had de gemeenteraad bij het vaststellen van het beleidsplan Schuldhulpverlening 2017 - 2020 een groot aantal getalsmatige indicatoren vastgesteld om het effect van het beleid te kunnen meten. De partij is verbaasd dat het college heeft besloten hier in de slotevaluatie volledig aan voorbij te gaan, en het slechts te houden bij een 'kwalitatieve evaluatie'. Volgens GLBV betekent dit dat er slechts om meningen wordt gevraagd of het beleid succesvol is. De getalsmatige feiten zouden met zo'n kwalitatieve evaluatie niet op tafel komen.

Raadslid Freek Steutel verbaast zich over deze gang van zaken: “We hebben in 2017 een prima beleid rond schuldhulpverlening opgezet. Een belangrijk onderdeel daarin is het monitoren van de effectiviteit van het beleid. Daarvoor was een groot aantal indicatoren opgenomen. Als we jaarlijks gemiddeld zo’n 720.000 euro aan schuldhulpverlening uitgeven in de gemeente, dan wil je daar ook iets van in getallen terugzien. Het college lijkt dit nu aan de kant te schuiven en meldt doodleuk dat wat meningen inventariseren voldoende is.”

De coronacrisis gaat er mogelijk toe leiden dat de meer inwoners met schuldenproblematiek te maken gaan krijgen.

Steutel: “Als we mensen uit de schulden kunnen houden of snel uit de schulden kunnen krijgen, is dat beter voor iedereen. Het budget is alleen niet oneindig. Door de periodieke effectmeting waartoe de raad in 2017 besloten heeft, zou op succesvolle
acties/aanpakken gestuurd kunnen worden. Het lijkt er sterk op dat het college die monitoring helemaal niet heeft uitgevoerd. Het nieuwe beleidsplan dreigt daarmee niet meerte worden dan het vervangen van 2017 - 2020 door de nieuwe periode 2021 - 2024. Het schuldgevoel daarover wordt afgekocht met jaarlijks 720.000 euro.”

GBLV/Gemeentebelangen heeft aanvullende vragen gesteld om duidelijk te krijgen of het college nu wel of niet het raadsbesluit uit 2017 heeft uitgevoerd om het effect van het beleid ook getalsmatig te meten
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures