SenW zomerOp dinsdag 18 augustus hield SenW een zomeractiviteit. Deze zomeractiviteit (en vele anderen) worden in het kader van SenW's zomervakantieboekje georganiseerd en zijn bestemd voor alle leerlingen die een leuke en leerzame zomervakantie willen beleven.

“We zijn tweemaal twee uur op stap geweest met een totaal aantal deelnemers van meer dan dertig kinderen en ouders uit Leidschendam-Voorburg (en omgeving). Normaliter organiseert SenW een zomerweek, echter hebben we dit jaar besloten om de activiteiten de gehele zomer door aan te bieden i.v.m. de corona-periode en de vele gezinnen die dit jaar niet op vakantie gaan.”

Op dinsdag 18 augustus waren er meerdere activiteiten.

Speurtocht: Ontdek je stad! (zomeractiviteit voor ouder & kind). Men ging terug in de tijd tijdens deze speurtocht voor jong en oud! Samen met ouders, broertje of zusje ontdekten de kinderen de rijke geschiedenis van de stad: van de Romeinen tot nu.

Onder leiding van twee gidsen leerden de kinderen naar kunst en architectuur te kijken en er over te praten. Aan de hand van historische anekdotes, quizvragen en interactie tussen rondleider, kind en ouder leerden de deelnemers Voorburg beter kennen. Aan het eind van de dag kenden ze de belangrijke geschiedenislijnen van hun stad, waren ze in staat hun directe omgeving beter te duiden en hadden ze meer oog voor detail.

(foto: Ap de Heus)

SenW zomer