Het jaarlijkse Stadsontbijt in Leidschendam-Voorburg op zondag 20 september gaat niet door.

Vanwege het stijgend aantal coronabesmettingen en aangescherpte maatregelen in onze regio heeft de gemeente, samen met organisator DB Evenementen, besloten om het ontbijt af te zeggen. De inwoners die zich hadden aangemeld voor een ontbijt op een van de drie locaties - Park Vreugd & Rust in Voorburg, Damplein in Leidschendam en Grasveld Pinksterbloem in Stompwijk – worden persoonlijk afgebeld.

Wethouder Astrid van Eekelen: “Graag hadden we het Stadsontbijt weer met inwoners gehouden, maar gezondheid gaat voor alles en daarom vinden we het beter om deze keer voorbij te laten gaan. We hebben overwogen of bezoekers de ontbijtpakketten wel konden ophalen, maar dat vinden we toch te veel risico. We zien elkaar hopelijk op een later tijdstip, als we weer met elkaar kunnen samenkomen.”

De coronamaatregelen worden voor de regio Haaglanden op zondag 20 september aangescherpt. Hoewel de maatregelen pas vanaf 18:00 uur ingaan, vindt de gemeente het niet gepast om op dezelfde dag in de ochtend het Stadsontbijt door te laten gaan. Het ontbijt zou volgens RIVM-regels buiten plaatsvinden met maximaal 75 personen per tijdslot. Volgens de nieuwe maatregelen mogen groepen niet groter zijn dan 50 mensen. Voor grotere groepen geldt een meldplicht.

Burgemeester Klaas Tigelaar: “Er gaan dit weekend en volgend weekend nog wel enkele activiteiten door in het kader van de Vlietdagen. Maar met elkaar blijven we alert dat dat op een gezonde en veilige manier gebeurt. Ondanks de beperking wens ik iedereen veel plezier, maar vraag ook ieders aandacht voor het naleven van de maatregelen. Geef elkaar de ruimte, ga naar huis als het te druk is en blijf thuis als u klachten heeft.”

Het Stadsontbijt is een traditie tijdens de Vlietdagen. Tijdens eerdere edities werd in een van de drie stadskernen met elkaar ontbeten. Dit jaar was er een aangepaste variant vanwege corona en zou het Stadsontbijt in alle drie de kernen plaatsvinden.

Kijk voor het hele programma op www.vlietdagen.nl.