In Park Prinsenhof in Leidschendam heeft afgelopen zaterdagmiddag het urban jongerenfestival Blockjam plaatsgevonden.

Tussen twaalf en vijf uur 's middags werd er in het park een keur aan gratis activiteiten voor jongeren geboden, zoals workshops als DJ, cajon, graffiti, breakdance en streetdance. Daarnaast werden er (straat)voetbalwedstrijden gespeeld en dansoptredens gegeven. Op het Open Podium vonden gedurende de middag verschillende optredens plaats van getalenteerde jonge creatievelingen uit de wijk.

De jongeren hadden afgelopen zomer op de woensdagen een Schrijverskamp gevolgd. Deelnemers hebben naast rapworkshops ook masterclasses beatcreation, presentatie en zelfbewustwording kunnen volgen van lokale en bekendere rappers en professionals. Burgemeester Tigelaar is zelfs langs gegaan om de ervaringen van de deelnemers te vernemen.

Het festival is een initiatief van Stichting Aight, dat dit Blockjamproject sinds 2016 in diverse delen van Den Haag uitvoert. In 2019 vond het Blockjamfestival plaats in Park Vreugd & Rust in Voorburg, het jaar ervoor 

Het project vond plaats in Samenwerking met S&W en jonge creatievelingen, artiesten en woordkunstenaars in Leidschendam.

Foto: Blockjam Den Haag