Midvliet zou afgelopen zaterdag Meet the Fleet verslaan met een TV/Radio-boot. De vloottocht viel op het laatste moment in het water door corona. Midvliet was er toch.

Het was natuurlijk teleurstellend voor het publiek dat men al die prachtige historische schepen misliep, maar het is niet de eerste keer dat een activiteit vanwege de coronacrisis afgezegd moest worden.

Uw lokale omroep was die zaterdagmiddag met de Hadrianus de Vliet opgegaan. De trekschuit, die normaliter dienst doet als toeristenvaartuig in de Vlietvaart, was min of meer omgebouwd tot een 'varende radio en TV studio'. Op de kade van de Huygens Haven waren er interviews met Frank Rozenberg (Gemeentebelangen LV) en Jochem Streefkerk (PVDA). Ook Harry Kortman (samenwerkende watersport LV) was van de partij om zijn verhaal te doen.
 
Bij de Sluis in Leidschendam was het ook al gezellig druk, mede door de volle terrassen. Ook daar kon het publiek de interviews aanschouwen met Louise Kortman (VVD), Marie-Christine van der Gronde (Groen Links) en Piet de Ruiter (SP). 

Tijdens de vaartocht was er ook nog een telefonisch interview met Tilly Zwartepoorte van Vlietsteden Ondernemers Club (VOC). Zij onthulde nog een jaartje door te gaan, maar het stokje dan toch echt over te willen dragen aan de jongeren.

De Vliet en de Engelandvaarders tijdens de Tweede Wereldoorlog was een onderwerp dat zeker niet mocht ontbreken. Daarover spraken wij met Idsard Bosman (Erfgoed Leidschendam) 

Tenslotte vertelde Hiva Akter van Midvliet over het jongerenteam dat gestart is en er volop plannen zijn om mooie items te gaan maken.

De podcast is binnenkort te beluisteren via de facebookpagina Van Midvliet; en een compilatie van het evenement is deze week te zien op Midvliet TV (via ziggo kanaal 41), maar ook via het Youtube kanaal van Midvliet.
 

Foto voorpagina: Harry Kortman, organiserend brein achter Meet the Fleet (Foto's: Ben Damen)


idsard01   boot01
Idsard Bosman (Erfgoed Leidschendam) en Rene Marquard