De Voorburger die afgelopen zomer een man zou hebben doodgestoken in Moerwijk, zegt zich niks van het voorval te herinneren. Dat meldt Nu.nl.

In de Hoogvlietstraat in Den Haag kwam een 36-jarige bewoner in zijn woning door meerdere messteken om het leven. Volgens buren was daar een ruzie aan vooraf gegaan. De verdachte werd kort nadien al fietsend aangehouden op de Melis Stokelaan.

De veertigjarige verdachte zegt zich niets meer van de bewuste nacht te kunnen herinneren. Toxicologisch onderzoek moet nu vaststellen welke stoffen zich in zijn bloed hebben bevonden. Naast een onderzoek naar eventuele beneveling door drugs, moet ook de reclassering nog advies uitbrengen.

De rechter wees een verzoek af van de advocaat van de verdachte om GGZ-deskundigen te laten beoordelen of de Voorburger achteraf gezien niet gewoon eerder had moeten worden opgenomen in een psychiatrische kliniek. Aangezien psychologen en psychiaters die zijn geraadpleegd sowieso aansturen op een vorm van tbs, zou dat volgens het OM weinig aan de zaak toevoegen. Die redenering werd door de rechtbank overgenomen.

De volgende zitting in het strafproces staat gepland op 16 november.