eenzaamheidVan 1 tot en met 8 oktober is het de Week tegen de Eenzaamheid. Woej zet zich deze week extra in door middel van een kaartenactie en het plaatsen van kletspotten.
In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal, want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.Een week waarin extra aandacht wordt gevraagd voor omzien naar elkaar en waarbij er acties en activiteiten worden georganiseerd om zich in te zetten tegen eenzaamheid.

In de wijkcentra van Woej worden attributen neergelegd om de bewustwording te vergroten en tips en tricks mee te geven in de vorm van een hand-out. Niet alleen tijdens deze week wil Woej zich hardmaken voor het omzien naar elkaar. Bij Woej zijn er het hele jaar door projecten en activiteiten die helpen om eenzaamheid tegen te gaan:

Bezoek op maat
Het bezoek op maat project bestaat al jarenlang en er zijn zo’n 50-60 matches per jaar actief. Het project verbindt eenzame ouderen en/of mantelzorgers aan een vrijwilliger die wekelijks of om de week op bezoek gaat, een wandeling maakt of een leuke activiteit buiten de deur onderneemt. Voor veel van deze ouderen en/of mantelzorgers is dit een van de hoogtepunten in de week. Er is veel vraag naar een maatje die op bezoek komt, maar helaas zijn er niet genoeg vrijwilligers om iedereen (op maat) te kunnen matchen. Wilt u zich graag inzetten voor deze ouderen en eenzaamheid tegengaan? Dan zou het enorm helpen als u zich aanmeld als vrijwilliger.

Wijkactiviteiten
Naast het bezoek op maat project zijn er het hele jaar door activiteiten in wijkcentrum de Plint en wijkcentrum de Groene Loper waaraan deelgenomen kan worden. Hierbij kan gedacht worden aan koffie momenten, de bingo, tekenen/schilderen of andere activiteiten. Het onderlinge contact staat hierin centraal. In de wijkcentra zijn vele vrijwilligers actief achter bijvoorbeeld de receptie en de bar. Maar er zijn ook vrijwilligers die Nederlandse les geven, de kidsclub organiseren, zich inzetten bij het Sociaal Servicepunt of actief zijn bij Woej Vervoer. De vrijwillige inzet kan enorm helpen om met anderen in contact te komen en tegelijkertijd iets te betekenen voor de maatschappij.

Heeft u behoefte aan contact met anderen, wilt u graag meer informatie over het doen van vrijwilligerswerk of u opgeven als bezoekmaatje? Dan kunt u altijd contact opnemen met de receptie van Woej door tussen 9.00 en 13.00 te bellen naar 070 2054750 of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een kijkje nemen op de website kan natuurlijk ook: www.woej.nl.

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
KPN:  kanaal 1489
XS4All: kanaal 1489
Of via de livestream