Opening NSW 2020De Nationale Sportweek 2020 werd afgelopen maandag officieel geopend door wethouder Nadine Stemerdink. Zij deed dit tijdens de ouderengym.
Dankzij het prachtige weer kon de opening activiteit buiten plaatsvinden. De ouderengym is niet alleen een mooi moment om in beweging te komen, de gym is ook een gezellige bijeenkomst en voor de deelnemers een manier om sociale contacten op te doen. Tijdens haar openingsspeech vertelde de wethouder over het belang van sport en beweging voor elke leeftijdsgroep. Het werkt stimulerend, geeft energie en houd je gezond!

Daarna voegde zij de daad bij het woord en deed mee met een deel van de gymoefeningen begeleid door Jacqueline Schouten van Gymnova Gymnastiek. Nadine Stemerdink noemde de oefeningen ‘best pittig’ en dankte alle medegymnasten voor de mentale support en hun enthousiasme en de Stichting Duivenvoorde voor het faciliteren van deze wekelijks terugkerende activiteit.

Ook SenW draagt hieraan bij door het actief geven van sport- en bewegingslessen voor alle leeftijden via onder andere de Sport en Cultuurkaart. Met de Sport en Cultuurkaart kunnen inwoners uit alle doelgroepen bij diverse verenigingen een of meerdere proeflessen volgen.

Sport doet iets met je; kom in beweging! Ga naar www.sportencultuurkaart.net om je aan te melden voor een gratis proefles!

foto: Michel Groen