BS driemaster 1Samen met alle drinkwaterbedrijven in Nederland organiseerde Dunea op woensdag 23 september 2020 de Nationale Kraanwaterdag. De regionale opening was op Basisschool de Driemaster te Voorburg in aanwezigheid van wethouder Nadine Stemerdink, Wim Drossaert, directeur van Dunea, en directeur van de Driemaster Cindy Ciere.

Na de feestelijke opening kregen de klassen een speciale kraanwaterles van hun juffen, meesters en van gastdocenten van Dunea en JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht), waarin aandacht werd besteed aan kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser.

Het doel van de Kraanwaterdag was om basisschoolleerlingen bewust te maken van water uit de kraan. Ze ontdekten tijdens de speciale Kraanwaterdagles waar hun kraanwater vandaan komt en hoe ze slim kunnen omgaan met water.

Wim Drossaert (directeur Dunea): “In Nederland is het normaal dat water uit de kraan komt. Maar veel kinderen weten nog niet hoe water wordt gemaakt en waar het vandaan komt. Op Kraanwaterdag komen kinderen dit te weten en nemen we ze mee in de wereld van kraanwater.”

De school ontving officieel het certificaat ‘Gezonde School’ op gebied van Voeding uit handen van de wethouder. Wethouder Stemerdink: “We zijn hier vandaag bij de Driemaster, een school die zich ontzettend goed inzet om kinderen gezond te laten opgroeien. Zij zijn bezig met gezonde voeding, en water drinken uit de kraan, in plaats van allerlei zoete drankjes, past daar natuurlijk prima bij. Niet alleen vandaag maar heel het jaar werken de leerkrachten en kinderen eraan om gezonder te worden.”

Alle leerlingen ontvingen voor deze dag een bidon van GGD Haaglanden. Miriam Blom, projectleider van Goed Bezig!: “Kraanwater is een goedkope en gezonde dorstlesser voor iedereen. Het is goed om hier via Nationale Kraanwaterdag nog eens extra aandacht aan te besteden.”

BS driemaster 2