Buurtborrel Populierendreef Burendag 1Op de Populierendreef in de Voorburgse wijk Essesteijn werd afgelopen zaterdag een buurtborrel gehouden.

Nog nooit is de ‘Buurtborrel’ in de wijk van Populierendreef 502-556 te Voorburg zo belangrijk geweest als dit jaar tijdens de Nationale Burendag. Met een bijzondere periode achter de rug met de corona, wist de wijk elkaar al goed te vinden. Maar niet wetende wat het komende half jaar ons nog ging brengen, zocht de feestcommissie elkaar op om met hulp van het OranjefondsDouwe Egberts en Stichting Vlietwensen een vol programma voor de buurt in elkaar te zetten.

De hele dag stond in teken van diverse kinderactiviteiten, het schilderen van vogelhuisjes, een springkussen, voetbaltafel en sjoelbak. De locale sponsoren Bakker van Maanen en Slagerij Christiaanse (beide in winkelcentrum Leidsenhage) zorgden voor heerlijke coronaproof verpakte borrelhapjes per huishouden.

De weergoden waren de buurtbewoners eveneens goed gezind. Iedereen kon op een vaste plek gezellig buiten zitten. “Ongelofelijk wat je met een ‘simpele borrel’ kan bereiken, twee huishoudens die pas na 22 jaar in dezelfde buurt wonend elkaar echt goed spreken”, aldus één van de organisatoren. “Deze traditie houden we erin, want ook al staan we ver (minimaal 1.5m) van elkaar vandaan, we zijn nog nooit zo dichtbij elkaar geweest.”


Buurtborrel Populierendreef Burendag 2

Buurtborrel Populierendreef Burendag 3  Buurtborrel Populierendreef Burendag 4