Specsavers LegerdesHeils Urk Raymond RuttingKlanten van Specsavers Leidschendam dragen met de aanschaf van een bril of hoortoestel automatisch bij aan een donatie voor 'Bij Bosshardt' Den Haag.

Tien jaar geleden riep oog- en hoorzorgketen Specsavers ‘Stichting Specsavers Steunt’ in het leven, een initiatief waarmee zij jaarlijks diverse goede doelen met een lokaal karakter een financieel steuntje in de rug geeft. Vanaf dit jaar sparen alle Specsavers-winkels voor de ruim 100 buurtlocaties van het Leger des Heils.

Middenin de samenleving
De samenwerking voelt als een logische voor Specsavers en het Leger des Heils. Bij het Leger des Heils worden mensen gezien en gehoord, iets waar Specsavers als opticien en audicien zich goed in kan vinden.

“Zowel het Bij Bosshardt Den Haag als Specsavers Leidschendam hebben een heel lokaal karakter”, aldus Jaco van Schie, retailpartner bij Specsavers Leidschendam. “We staan allebei middenin de samenleving en onze deuren staan altijd voor iedereen open. Daarom hopen we dit jaar een mooie donatie voor Bij Bosshardt Den Haag bij elkaar te sparen.”

Fotoreeks
Om de samenwerking af te trappen, presenteert het Leger des Heils in samenwerking met Specsavers een fotoreeks met foto’s van tien verschillende huiskamers. Deze reeks geeft een inkijkje in de diversiteit en veelzijdigheid van de rol die de huiskamers vervullen voor hun bezoekers. Op de foto’s zie je diverse activiteiten die in de huiskamers worden georganiseerd en het sociale belang van het Leger des Heils onderstrepen.

In de buurthuiskamers wordt onder meer schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten. Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen en te werken aan een sterker sociaal netwerk voor de bezoekers. Activiteiten worden bovendien door de bezoekers zelf georganiseerd en hebben daardoor een belangrijke verbindende functie. Het belangrijkste is echter dat mensen zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden.

Foto: Rob de Jong is via zijn vriendin bij de buurthuiskamer van het Leger op Urk terecht gekomen.